- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνσον: Κάλλιο νεκρός σε χαντάκι παρά να καθυστερήσω το Brexit
Νέο παραλήρημα του Βρετανού πρωθυπουργού
«Προτιμώ να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι, παρά να καθυστερήσω το Brexit» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Με μια ακραία για ακόμη μια φορά ομιλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε από το Δυτικό Γιορκσάιρ όπου βρέθηκε, την πάγια αντίθεσή του στην όποια καθυστέρηση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Προτιμώ να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι, παρά να καθυστερήσω το Brexit», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται όντως να το κάνει αν τελικά η Βουλή των Λόρδων, στην οποία έχει περάσει πια ο τελευταίος λόγος, τον εξαναγκάσει. Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή τριών μηνών, αν αυτό περάσει και από τη Βουλή των Λόρδων, τότε με βάση το αγγλικό σύνταγμα, γίνεται νόμος του κράτους και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να τον εφαρμόσει.
«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», επανέλαβε σε ομιλία του σε αστυνομικούς.
«Θέλουμε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου», είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δεσμεύεται» ότι θα διεξαχθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (17-18 Οκτωβρίου). Όπως είπε, «δεν θέλει καθόλου» να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπει άλλη διέξοδο όσον αφορά το Brexit. «Αν ο λαός πιστεύει πραγματικά ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και μετά την 31η Οκτωβρίου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι», τόνισε.
Σημειώνεται ότι η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα, μετά και την απόφαση της Βουλής των Λόρδων θα ξανααποφασίσει για το ίδιο θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως επιθυμεί εκλογές αφότου το no-deal Brexit γίνει νόμος του κράτους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.