Κοσμος

Τζόνσον: Κάλλιο νεκρός σε χαντάκι παρά να καθυστερήσω το Brexit

Νέο παραλήρημα του Βρετανού πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον © EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT

«Προτιμώ να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι, παρά να καθυστερήσω το Brexit» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Με μια ακραία για ακόμη μια φορά ομιλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε από το Δυτικό Γιορκσάιρ όπου βρέθηκε, την πάγια αντίθεσή του στην όποια καθυστέρηση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Προτιμώ να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι, παρά να καθυστερήσω το Brexit», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται όντως να το κάνει αν τελικά η Βουλή των Λόρδων, στην οποία έχει περάσει πια ο τελευταίος λόγος, τον εξαναγκάσει. Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή τριών μηνών, αν αυτό περάσει και από τη Βουλή των Λόρδων, τότε με βάση το αγγλικό σύνταγμα, γίνεται νόμος του κράτους και ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να τον εφαρμόσει.

«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», επανέλαβε σε ομιλία του σε αστυνομικούς.

«Θέλουμε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου», είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «δεσμεύεται» ότι θα διεξαχθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ (17-18 Οκτωβρίου). Όπως είπε, «δεν θέλει καθόλου» να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπει άλλη διέξοδο όσον αφορά το Brexit. «Αν ο λαός πιστεύει πραγματικά ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και μετά την 31η Οκτωβρίου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, ενώ τη Δευτέρα, μετά και την απόφαση της Βουλής των Λόρδων θα ξανααποφασίσει για το ίδιο θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως επιθυμεί εκλογές αφότου το no-deal Brexit γίνει νόμος του κράτους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ