- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ώρα του Κόρμπιν και η παγίδα του Τζόνσον
Πρόωρες εκλογές υπό μία και μόνο προϋπόθεση: Όχι σε Brexit χωρίς συμφωνία
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, προειδοποιεί ότι το Εργατικό Κόμμα θα συναινέσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μόνο αν η Βουλή των Κοινοτήτων αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, προειδοποιεί τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι το Εργατικό Κόμμα θα συναινέσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών μόνο και εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Μετά τη συντριπτική ήττα του Μπόρις Τζόνσον στην ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή των Κοινοτήτων ο ηγέτης των Εργατικών συνομίλησε με νομικούς και κοινοβουλευτικά στελέχη για το πώς θα μπορούσε να στηρίξει την πρόταση των πρόωρων εκλογών διασφαλίζοντας ότι δεν θα βοηθήσει τα σχέδια του Τζόνσον για ένα άτακτο Brexit.
Πρόκειται για μια μεγάλη ανησυχία των Εργατικών καθώς μπορεί ξαφνικά να βρεθούν στη θέση του καλύτερου συμμάχου του Τζόνσον. Αυτό υπαινίχθηκε χθες και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές είναι μια καλοστημένη παγίδα των Συντηρητικών. «Λένε ότι οδηγούνται προς τις εκλογές, ενώ επί της ουσίας προετοιμάζονται για αυτές», είπε ο Μπλερ και συμπληρώνει, «ο Μπόρις Τζόνσον γνωρίζει ότι η πρόταση για Brexit χωρίς συμφωνία θα αποτύχει. Εάν όπως την πλασάρει ως πακέτο με τις εκλογές και την ηγεσία του Κόρμπιν, τότε έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει».
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος των Εργατικών για το Brexit Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι το κόμμα του δεν εμπιστεύεται την πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να διεξαχθούν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, πριν από την ημερομηνία κατά την οποία η χώρα πρόκειται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Εργατικό Κόμμα θέλει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, πριν υποστηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. «Όταν (ο Τζόνσον) λέει για τις 15 Οκτωβρίου, μπορώ να σας πω πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μερικοί βουλευτές των Τόρις δεν τον εμπιστεύονται», δήλωσε ο Στάρμερ στο BBC.
Εξάλλου ο κορυφαίος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόμινικ Κάμινγκς, αρνήθηκε πως χαρακτήρισε απάτη τις απόπειρες της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit.
Όταν ερωτήθηκε σήμερα, αν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι απάτη, ο Κάμινγκς δήλωσε: «Όχι. Δεν το είπα ποτέ αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.