Κοσμος

«Ξύπνα»: Οργή για τον «ύπνο του δικαίου» του Τζέικομπ Ρις-Μογκ

Καταδικάζουν την περιφρονητική «στάση του σώματος» του επικεφαλής των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
'Sit up!': Caroline Lucas slams Jacob Rees-Mogg's body language during Brexit debate

Ο στενός συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον κοιμήθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων προκάλεσε την οργή των συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν για περιφρόνηση του σώματος.

«Ήταν μία από τις πιο κρίσιμες αντιπαραθέσεις στην κοινοβουλευτική ιστορία της Βρετανίας», γράφει ο Guardian αναφερόμενος στη συζήτηση χθες Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων που εξελίχθηκε σε ήττα για το άτακτο Brexit του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο, το πώς η Βρετανία θα οδηγηθεί στην έξοδό της από την ΕΕ δεν φάνηκε να ανησυχεί και να προβληματίζει τον επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο οποίος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καταλαμβάνοντας τρεις θέσεις από τα έδρανα και κοιμώμενος.

Ο συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε την οργή των συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν για περιφρόνηση του σώματος. Πολλές ήταν οι φορές που οι Βρετανοί βουλευτές φώναζαν: «Ξύπνα» στον Μογκ. «Απλώθηκε στα έδρανα, λες και άκουγε κάτι πολύ βαρετό απόψε», σχολίασε η βουλευτής των Πρασίνων, Κάρολαϊν Λούκας.

Η βουλευτής των Εργατικών, Άννα Τάρλεϊ, είπε ότι ο Μογκ είναι «η ενσάρκωση της αλαζονείας, της ασέβειας και της περιφρόνησης του κοινοβουλίου μας». 

Στο Twitter πάντως έγινε πάρτι με το φλεγματικό χιούμορ των Βρετανών: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ