- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Βενεζουέλα κατηγορεί την Κολομβία ότι επιδιώκει σύρραξη
Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θέτει σε «πορτοκαλί συναγερμό» τις στρατιωτικές μονάδες
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε χθες Τρίτη την κυβέρνηση της Κολομβίας ότι επιδιώκει σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε χθες Τρίτη την κυβέρνηση της Κολομβίας ότι χρησιμοποιεί την ανακοίνωση άλλοτε ηγετών της άλλοτε αντάρτικης οργάνωσης FARC ότι ξαναπαίρνουν τα όλα για να «ελιχθεί» και να αρχίσει «στρατιωτική σύγκρουση» με τη χώρα του, ανακοινώνοντας ότι θέτει τον στρατό σε κατάσταση «συναγερμού» στα σύνορα των δύο κρατών.
«Όχι μόνο η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο που επιδεινώνεται, αλλά χρησιμοποιεί αβάσιμες κατηγορίες για να επιτεθεί στη Βενεζουέλα και να πυροδοτήσει στρατιωτική σύγκρουση με τη χώρα μας», είπε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής τελετής στο Καράκας.
Ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θέτει σε «πορτοκαλί συναγερμό» τις στρατιωτικές μονάδες που είναι ανεπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων 2.200 χιλιομέτρων των δύο Κρατών, «μπροστά στην απειλή επίθεσης της Κολομβίας εναντίον της Βενεζουέλας».
Ακόμη, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή των συνόρων από τη 10η ως την 28η Σεπτεμβρίου.
Οι σχέσεις ανάμεσα στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας και τον δεξιό ομόλογό του της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, που ήδη βρίσκονταν σε ολέθρια κατάσταση, επιδεινώθηκαν κι άλλο μετά την ανακοίνωση πρώην ηγετικών στελεχών των FARC ότι απορρίπτουν τη συμφωνία του 2016 και ξαναπαίρνουν τα όπλα, διότι η Μπογοτά την «πρόδωσε».
Ανακοινώνοντας την έναρξη επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας εναντίον τους, ο Ντούκε κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι «υποστηρίζει» και «φιλοξενεί» τους αποστάτες των FARC, κάτι που το Καράκας διαψεύδει.
Ο Ντούκε δεν σταματά να αξιώνει την αποχώρηση από την εξουσία του Μαδούρο, τη «δικτατορία» του οποίου καταγγέλλει συχνά. Όπως και περίπου πενήντα άλλες κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή των ΗΠΑ, η κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, τον Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο.
Νωρίτερα χθες ο Γκουαϊδό τάχθηκε υπέρ της χρήσης δορυφόρων για τον εντοπισμό ανταρτών που περνούν στο έδαφος της Βενεζουέλας και διαβεβαίωσε ότι «θα την εγκρίνουμε» και «θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Κολομβίας» για την αντιμετώπιση των ανταρτών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.