Κοσμος

Ελεύθερος μετά από 36 χρόνια στη φυλακή για κλοπή 50 δολαρίων

Ο Άλβιν Κέναρντ μπήκε στο κελί 22 ετών και βγαίνει από αυτό στα 58 του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλβιν Κέναρντ
Άλβιν Κέναρντ / © CBS

Ο 58χρονος σήμερα Αμερικανός είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής για κλοπή 50 δολαρίων. Αφέθηκε ελεύθερος μετά από 36 χρόνια.

Δικαστής στην Αλαμπάμα διέταξε την απελευθέρωση του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Άλβιν Κέναρντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1983 για κλοπή 50 δολαρίων και 75 σεντς από αρτοποιείο.

Ο 58χρονος σήμερα Αμερικανός είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής. Θα αφεθεί ελεύθερος μετά από 36 χρόνια στην φυλακή. 

Ο Άλβιν Κέναρντ μπήκε στην φυλακή το 1983 σε ηλικία 22 ετών. Στον Κέναρντ δόθηκε ιδιαίτερα σκληρή ποινή λόγω της προηγούμενης παραβατικότητάς του αφού το 1979 είχε καταδικαστεί ξανά για ληστεία. 

Φίλοι και συγγενείς ήταν μαζί του την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Κέναρντ , ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως ξυλουργός δήλωσε στον δικαστή ότι θέλει να συνεχίσει το ίδιο επάγγελμα. Θέλει να βρει δουλειά και να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Αυτό που θαυμάζω στον Κέναρντ είναι ότι ακόμα και όταν σκέφτηκε ότι θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω», δήλωσε η δικηγόρος του, Κρόουντερ.

Η Κρόουντερ ανέλαβε την υπόθεση του Κέναρντ αφιλοκερδώς μετά από πρόταση ενός συμπονετικού δικαστή. «Είναι απίστευτα άδικο που εκατοντάδες άνθρωποι στην Αλαμπάμα καταδικάζονται σε ισόβια χωρίς αναστολή για μη βίαια εγκλήματα ή ανθρωποκτονίες», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ