- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τη συριακή κρίση
Στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου
Σύνοδος κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τη συριακή κρίση στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας θα συναντηθούν στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου για μια σύνοδο κορυφής που θα αφιερωθεί στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί την τριμερή σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Άγκυρα», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη Τύπου.
Οι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη Συρία, για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής και τον τρόπο συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας, διευκρίνισε ο Καλίν.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η Δαμασκός, με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, ανακατέλαβε τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ.
Τζιχαντιστές και αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την 'Αγκυρα, έχουν αποχωρήσει από τη Χαν Σεϊχούν και από γειτονικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα ενώπιον της προέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σχεδόν 900 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη, τον Απρίλιο, της στρατιωτικής επιχείρησης των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-'Ασαντ κατά της επαρχίας αυτής και κατά περιοχών των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας που είναι επίσης υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), αναφέρει μη κυβερνητική οργάνωση.
Και περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων που μαίνονται σε αυτή την περιοχή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Η περιοχή της Ιντλίμπ θεωρείται ότι προστατεύεται από μια συμφωνία για «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που υπογράφηκε το 2018 από την Άγκυρα και τη Μόσχα. Ωστόσο η συμφωνία αυτή εφαρμόστηκε μερικώς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.