Κοσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Πάλι καθιστή στην ανάκρουση των εθνικών ύμων

Τι γράφουν τα φλεγματικά βρετανικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boris Johnson given a military welcome in Germany by Angela Merkel

Η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γερμανίας και Βρετανίας έγινε με τους δύο ηγέτες καθιστούς.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο Βερολίνο. Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Τζόνσον.

Συζήτησαν για το Brexit, το βαρίδιο του ιρλανδικού backstop, αλλά και για όσα ενώνουν τις δύο χώρες.

Η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Γερμανίας και Βρετανίας έγινε με τους δύο ηγέτες καθιστούς. Η ασυνήθιστη αυτή κίνηση σχολιάστηκε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που φυσικά συνέδεσαν το γεγονός με την κατάσταση της υγείας της Καγκελαρίου.

«Φόβοι για την υγεία της Μέρκελ: Καθιστή αναγκαστικά η Γερμανίδα καγκελάριος για να αποφύγει τα τρέμουλα», γράφει η Daily Express. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ κάθεται. Το έκανε επίσης στην επίσκεψη της πρωθυπουργού της Δανίας στο Βερολίνο.

Τα επεισόδια με το τρέμουλα ήταν συνολικά τρία. Η ίδια έχει πει: «Είμαι καλά. Ήδη πρόσφατα ξαναείπα ότι βρίσκομαι σε φάση επεξεργασίας των τελευταίων στρατιωτικών τιμών με τον (Πολωνό) Πρόεδρο Ζελένσκι. Αυτή προφανώς δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί, αλλά υπάρχει πρόοδος και πρέπει τώρα για ένα διάστημα να ζω με αυτό, αλλά είμαι πολύ καλά και δεν χρειάζεται ανησυχία», δήλωσε η Μέρκελ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φινλανδό πρωθυπουργό, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νέο επεισόδιο τρόμου της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.