Κοσμος

Υπό κράτηση χωρίς χρονικό όριο και για τα παιδιά των μεταναστών

Η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει τους ισχύοντες κανόνες σε 60 μέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού / © EPA/DAVID MAUNG

Θα κρατούνται επ' αόριστον σε κέντρα κράτησης όλοι οι μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι οικογένειες μεταναστών που διασχίζουν παράνομα, χωρίς νόμιμα έγγραφα, τα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών θα κρατούνται επ' αόριστον σε κέντρα κράτησης σύμφωνα με νέο κανονισμό που ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος κανονισμός αντικαθιστά τη συμφωνία που έθετε χρονικό όριο στην αμερικανική κυβέρνηση για τον χρόνο κράτησης των ανήλικων παιδιών στα κέντρα κράτησης.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κέβιν ΜακΆλιναν, ο οποίος διευκρίνισε ότι το νέο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή σε διάστημα 60 ημερών από σήμερα.

Ωστόσο, ο νέος κανονισμός αναμένεται να προσβληθεί νομικά.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών εκτιμούν ότι οι ισχύοντες χρονικοί περιορισμοί στον χρόνο κράτησης των παιδιών συνέβαλαν στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Λένε ότι με την κατάργηση του ορίου θα συνειδητοποιήσουν οι μετανάστες ότι τα παιδιά τους δεν θα είναι το «διαβατήριο» για την παραμονή τους στο αμερικανικό έδαφος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ