- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο «Τζιχάντι Τζακ» ελπίζει να γίνει Καναδός
Η Βρετανία αφαίρεσε από το μέλος του ISIS την υπηκοότητα
Ο «Τζιχάντι Τζακ» από τον οποίο αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα, ελπίζει ότι θα τον δεχτεί ο Καναδάς.
Ο Τζακ Λετς, ο επονομαζόμενος «Τζιχάντι Τζακ» που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία το 2014, δήλωσε ότι δεν τον εξέπληξε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την υπηκοότητα, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό κανάλι ITV.
«Δεν εξεπλάγην, περίμενα κάτι τέτοιο», είπε ο Λετς, ο οποίος συνελήφθη το 2017 από τις κουρδικές δυνάμεις και κρατείται έκτοτε στη βόρεια Συρία. «Δεν πιστεύω ότι ένα κομμάτι χαρτί καθορίζει από πού είσαι. Αυτά τα πράγματα έχουν ελάχιστη σημασία για εμένα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν νομίζω ότι η βρετανική υπηκοότητα είναι κάτι το σπουδαίο», πρόσθεσε.
Ο 24χρονος Τζακ Λετς είχε διπλή υπηκότητα, βρετανική και καναδική και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Καναδάς θα δεχτεί να τον παραλάβει. «Ανέκαθεν αισθανόμουν Καναδός, ο πατέρας μου είναι Καναδός και ουδέποτε έγινα αποδεκτός ως Βρετανός... Ελπίζω ότι ο Καναδάς θα με πάρει από εδώ, θα μπορούσα να πάω εκεί, στη φυλακή φυσικά», πρόσθεσε.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ωστόσο, σε άλλη συνέντευξη στο ίδιο κανάλι, είχε πει ότι θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία γιατί την θεωρεί σπίτι του.
Ο Τζακ Λετς ασπάστηκε το Ισλάμ και έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του τον Μάιο του 2014. Έφτασε αρχικά στην Ιορδανία, απ' όπου συνέχισε το ταξίδι του για το Κουβέιτ. Κατόπιν παντρεύτηκε στο Ιράκ και κατέληξε στη Συρία, σε ηλικία 18 ετών. Τον Ιούνιο οι γονείς του κρίθηκαν ένοχοι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας επειδή του είχαν στείλει χρήματα στη Συρία και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης με αναστολή.
Ο Τζιχάντι Τζακ δεν είναι ο μοναδικός μαχητής του Ισλαμικού Κράτους από τον οποίο η Βρετανία αφαίρεσε την υπηκοότητα. Πιο γνωστή είναι η περίπτωση της Σαμίμα Μπεγκούμ, μιας νεαρής με καταγωγή από το Μπαγκλαντές που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή στη Συρία και το μωρό της πέθανε στο στρατόπεδο όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.