Κοσμος

Ανάληψη ευθύνης για το μακελειό στη γαμήλια γιορτή (video)

Καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους σκόρπισε τον θάνατο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε γαμήλια γιορτή στο Αφγανιστάν
Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε γαμήλια γιορτή στο Αφγανιστάν/© EPA/HEDAYATULLAH AMID

Το Ισλαμικό Κράτος αιματοκύλησε γαμήλια γιορτή στο Αφγανιστάν.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση σε γαμήλια γιορτή στο Αφγανιστάν. Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας τον θάνατο 63 ανθρώπων και τον τραυματισμό 182, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της ασιατικής χώρας. Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το χρονικό της επίθεσης και να δείτε και εικόνες από τον τόπο του μακελειού...

Οι Ταλιμπάν έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αρνηθούν οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση. «Η πραγματοποίηση τέτοιων εσκεμμένων και βάναυσων δολοφονιών και η στοχοποίηση γυναικών και παιδιών δεν έχουν καμιά δικαιολογία» έγραψαν στο Twitter δύο εκπρόσωποι των Ταλιμπάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι Ταλιμπάν και οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν. Σε αντάλλαγμα οι Ταλιμπάν δεσμεύονται να σταματήσουν οι επιθέσεις και τα «τυφλά» χτυπήματα κατά αμάχων, καθώς και να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας που έχει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

Η πυροδότηση των εκρηκτικών έγινε σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα σε γειτονιά όπου κατοικούν κυρίως μέλη της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας.

Afghanistan: 63 killed and 182 wounded as suicide blast hits wedding

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ