- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα κατά της τρομοκρατίας έστειλε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την έκρηξη του αεροσκάφους της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας όπου σκοτώθηκαν 270 άνθρωποι.
«Το Λόκερμπι παραμένει μία από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο κ. Κάμερον και τόνισε ότι οι σκέψεις όλων είναι στα θύματα και στις ζωές εκείνων που επηρεάστηκαν από ό,τι συνέβη στο Λόκερμπι εκείνη τη νύχτα της 21 Δεκεμβρίου του 1988.
«Με το θάρρος και την αντοχή που έχουν δείξει αλλά και την αποφασιστικότητά να μην εγκαταλείψουν ποτέ, έχουν αποδείξει ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να καταστρέψει το πνεύμα του ανθρώπου και αυτός είναι ο λόγος που η τρομοκρατία ποτέ δεν θα θριαμβεύσει», κατέληξε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Στις 21 Δεκεμβρίου 1998, μια πτήση της Pan-Am εξερράγη πάνω από το Λόκερμπι. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Αμερικανοί. Το λιβυκό καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι το 2003 αναγνώρισε επίσημα την ευθύνη για την επίθεση . Το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί, ο Αμντελ Μπασέτ αλ- Μεγκραχί, πέθανε το Μάιο του 2012 στη Λιβύη, αφού απελευθερώθηκε από τους βρετανούς, τρία χρόνια νωρίτερα, για λόγους υγείας.
Δ.Κ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τα chatbot της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ενισχύσεις από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σήμερα
Ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί κακοποίηση για να δικαιολογήσει την εμφάνισή της
Όσα υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο 21χρονος σκότωσε τη 18χρονη και τη φίλη της, η οποία είχε μόλις γεννήσει, και κατόπιν αυτοκτόνησε
Τι αναφέρεται στη νέα καταγγελία
Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.