Κοσμος

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Εννέα γυναίκες δηλώνουν θύματα του τενόρου από τα τέλη του '80

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλάθιντο Ντομίνγκο
Πλάθιντο Ντομίνγκο / © EPA/Javier Cebollada

Ο μεγάλος τενόρος και γενικός διευθυντής της όπερας του Λος Άντζελες, Πλάθιντο Ντομίνγκο, κατηγορείται από εννέα γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο μεγάλος τενόρος και γενικός διευθυντής της όπερας του Λος Άντζελες, Πλάθιντο Ντομίνγκο, κατηγορείται από αρκετές γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press οκτώ τραγουδίστριες της όπερας και μία χορεύτρια καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του Ισπανού τενόρου από τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Από τις εννέα γυναίκες, μόνο μία, η μέτζο-σοπράνο Πατρίσια Βαλφ, συμφώνησε να αποκαλύψει δώσει το όνομά της στη δημοσιότητα.

Ο Ντομίνκο αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες και η όπερα του Λος Άντζελες γνωστοποίησε ότι θα «αναθέσει σε δικηγόρο να ερευνήσει τις ανησυχητικές κατηγορίες» σε βάρος του περίφημου μουσικού.

«Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι και οι καλλιτέχνες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να νιώθουν ασφαλείς στο εργασιακό περιβάλλον τους», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η όπερα, μετά τη δημοσίευση μιας έρευνας του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, όπου καταγράφονται με λεπτομέρειες οι κατηγορίες σε βάρος του Ντομίνγκο.
Από την πλευρά του, ο μουσικός διαβεβαίωσε πως πάντα πίστευε ότι η αλληλεπίδραση που είχε με τις γυναίκες ήταν «ευπρόσδεκτη και συναινετική». «Οι κατηγορίες αυτών των προσώπων που τοποθετούνται σε ορισμένες περιπτώσεις σε 30 χρόνια πριν, είναι πραγματικά ανησυχητικές και όπως παρουσιάζονται, ανακριβείς» υπογράμμισε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, ηλικίας 78 ετών.

«Πίστευα ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις και οι σχέσεις μου ήταν πάντα ευπρόσδεκτες και συναινετικές. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν και που έχουν συνεργαστεί με εμένα γνωρίζουν ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα πλήγωνε, θα πρόσβαλε ή θα προκαλούσε αμηχανία σε κάποιον».

Οι εννέα γυναίκες, που αναφέρονται στην έρευνα του Associated Press, κατηγορούν τον Ντομίνγκο ότι τις παρενόχλησε σε μια περίοδο 30 ετών.

Μία εκ των εννέα καταγγέλλει ότι ο τενόρος έβαλε το χέρι του κάτω από το φουστάνι της, ενώ άλλες τρεις ότι τις ανάγκασε να φιληθούν. Οι επτά εξ αυτών λένε ότι η καριέρα τους επλήγη όταν τον απέρριψαν, ότι δεν μπορούσαν να ξανασυνεργαστούν ποτέ μαζί του. Ήταν όλες νέες και στην αρχή της καριέρας τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ