Κοσμος

Σαλβίνι προς Ρίτσαρντ Γκιρ: Πάρε τους μετανάστες στις βίλες σου

Η λεκτική επίθεση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης στον διάσημο ηθοποιό για το πλοίο «Open Arms»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Σαλβίνι απάντησε στον Ρίτσαρντ Γκιρ για το πλοίο «Open Arms» και τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στις βίλες του στις ΗΠΑ.

Απάντηση στην έκκληση που απηύθυνε την περασμένη Παρασκευή ο Ρίτσαρντ Γκιρ προς την ιταλική κυβέρνηση για τους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Open Arms» στη Μεσόγειο, έδωσε ο Ματέο Σαλβίνι. Την ώρα που το δράμα των 160 μεταναστών συνεχίζεται, καθώς καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι διατεθειμένη να ανοίξει τα λιμάνια της και να τους δεχτεί, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά επιτέθηκε στον διάσημο ηθοποιό.

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν την ανησυχία που εκφράζει αυτός ο "γενναιόδωρος" εκατομμυριούχος για την τύχη των μεταναστών του Open Arms, τον ευχαριστούμε: Μπορεί να πάρει μαζί του πίσω στο Χόλιγουντ, με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, όλους αυτούς που επιβαίνουν (στο πλοίο αυτό) και να τους φιλοξενήσει στις βίλες του. Σε ευχαριστούμε Ρίτσαρντ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Στο κατάστρωμα του «Open Arms» ο Ρίτσαρντ Γκιρ

Την περασμένη Παρασκευή ο Ρίτσαρντ Γκιρ επισκέφθηκε το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ, ενώ συμμετείχε και σε συνέντευξη Τύπου στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Από εκεί, κάλεσε τη Ρώμη να πάψει «να δαιμονοποιεί ανθρώπους» και ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι μετανάστες από τις ιταλικές αρχές. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στην πολιτική κατάσταση στην Ιταλία και την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ.

«Έχουμε τα δικά μας προβλήματα με πρόσφυγες που έρχονται από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τη Νικαράγουα, το Μεξικό... Είναι πολύ παρόμοια με αυτά που περνάτε εδώ» τόνισε, κατηγορώντας πολιτικούς στις δύο χώρες ότι «δαιμονοποιούν τους μετανάστες».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα παντού στον πλανήτη. Και θα σταματήσει αν πούμε να σταματήσει» πρόσθεσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.