- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χουλουσί Ακάρ: «Δεν θα ανεχθούμε τίποτα σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο»
Το νέο προκλητικό μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας από τη φρεγάτα που συνοδεύει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις, ενώ θα τους παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι», το νέο μήνυμα Ακάρ.
Σε μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων έχει προβεί ο Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη στα Κατεχόμενα και την προειδοποίηση προς τους γείνονες «να μαζέψουν τα μυαλά τους», πήρε τη σκυτάλη από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι (σ.σ. Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα) και δήλωσε την Κυριακή: «Έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι».
Η τοποθέτηση αυτή έγινε πάνω στη φρεγάτα που συνοδεύει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη από τα Κατεχόμενα με ελικόπτερο στο πολεμικό πλοίο, μετά την επίσκεψή του στην Αμμόχωστο. «Εδώ στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή μας» πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.
«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις και θα επωφελούνται από τον πλούτο, ενώ θα τους παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, πρακτικές, μέθοδοι. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Γι' αυτό, κανένας δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας» ανέφερε επίσης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το συγκεκριμένο γεωτρύπανο είχε επισκεφθεί και ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι «αν υπάρχει φυσικό αέριο, θα το βρούμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.