Κοσμος

Χουλουσί Ακάρ: «Δεν θα ανεχθούμε τίποτα σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο»

Το νέο προκλητικό μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας από τη φρεγάτα που συνοδεύει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χουλουσί Ακάρ στη φρεγάτα που συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ»
Ο Χουλουσί Ακάρ στη φρεγάτα που συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ»/© Twitter

«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις, ενώ θα τους παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι», το νέο μήνυμα Ακάρ.

Σε μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων έχει προβεί ο Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη στα Κατεχόμενα και την προειδοποίηση προς τους γείνονες «να μαζέψουν τα μυαλά τους», πήρε τη σκυτάλη από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι (σ.σ. Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα) και δήλωσε την Κυριακή: «Έχουμε υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε πάνω στη φρεγάτα που συνοδεύει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη από τα Κατεχόμενα με ελικόπτερο στο πολεμικό πλοίο, μετά την επίσκεψή του στην Αμμόχωστο. «Εδώ στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο, δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Από την αρχή λέμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση λήψης αποφάσεων χωρίς τη συμμετοχή μας» πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Από τα Κατεχόμενα με ελικόπτερο στη φρεγάτα που συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ο Χουλουσί Ακάρ
Από τα Κατεχόμενα με ελικόπτερο στη φρεγάτα που συνοδεύει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ο Χουλουσί Ακάρ/© Twitter

«Είναι αστείο να περιμένουν ότι θα κάνουν γεωτρήσεις και θα επωφελούνται από τον πλούτο, ενώ θα τους παρακολουθούν 82 εκατ. Τούρκοι χωρίς να κάνουν κάτι. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες, πρακτικές, μέθοδοι. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Γι' αυτό, κανένας δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ μας» ανέφερε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το συγκεκριμένο γεωτρύπανο είχε επισκεφθεί και ο υπουργός Ενέργειας της γείτονος, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι «αν υπάρχει φυσικό αέριο, θα το βρούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ