- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γιούνκερ: Θα «πονέσει» τη Βρετανία ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Θα υποστεί μεγαλύτερο κόστος από την υπόλοιπη Ευρώπη, τονίζει
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι (για ένα Brexit χωρίς συμφωνία) κι ελπίζω και οι Βρετανοί να είναι επίσης», δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Eνα Brexit χωρίς συμφωνία θα πονέσει τη Βρετανία περισσότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη, όσο κι αν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον παριστάνει το αντίθετο, σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η Βρετανία πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης, διαμηνύοντας ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εάν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός.
Όμως, στο τέλος, αυτή που θα πονέσει περισσότερο θα είναι η Βρετανία, υπογράμμισε ο Γιούνκερ μιλώντας στην τοπική εφημερίδα του κρατιδίου του Τιρόλου στην Αυστρία, όπου συχνά παραθερίζει το καλοκαίρι.
«Εάν είχαμε ένα σκληρό Brexit, αυτό δεν θα συνέφερε κανέναν, όμως οι Βρετανοί θα ήταν οι μεγαλύτεροι χαμένοι. Συμπεριφέρονται σαν να μην ισχύει αυτό, όμως ισχύει» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tiroler Tageszeitung.
«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι ακόμα κι αν κάποιοι στη Βρετανία λένε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως, δεν θα πάρω μέρος σε αυτά τα καλοκαιρινά παιχνιδάκια» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Το έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν ετοιμαζόμαστε για τη διεξαγωγή νέων διαπραγματεύσεων επί της συμφωνίας αποχώρησης, παρά μονάχα για να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο της πολιτικής διακήρυξης που θα ρυθμίζει τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι (για ένα Brexit χωρίς συμφωνία) κι ελπίζω και οι Βρετανοί να είναι επίσης» κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.