- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς τέλος η βία στο Μεξικό: Κρέμασαν πτώματα σε γέφυρα (video)
Οι αρχές στην πολιτεία Μιτσοακάν βρήκαν 19 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο
Πτώματα κρεμασμένα σε γέφυρα αντίκρισαν αστυνομικοί στην πολιτεία Μιτσοακάν στο Μεξικό.
Μπροστά στα πτώματα 19 ανθρώπων, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, βρέθηκαν αστυνομικοί και στρατιώτες στην πολιτεία Μιτσοακάν στο Μεξικό. Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, τέσσερα από αυτά ήταν κρεμασμένα σε γέφυρα στην πόλη Ουρουαπάν, ενώ δύο εντοπίστηκαν στη μέση του δρόμου, με περαστικούς να περνούν από το σημείο δίχως να δίνουν σημασία.
Στη συγκεκριμένη πολιτεία μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ αντίπαλων καρτέλ για τον έλεγχο των ναρκωτικών. Οι ανθρωποκτονίες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Καθώς η κυβέρνηση της χώρας αδυνατεί να επιβάλει την τάξη και να δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας στον κόσμο, πολίτες (κυρίως κάτοικοι χωριών) έχουν συγκροτήσει «ομάδες αυτοάμυνας».
Όπως ανακοινώθηκε, ορισμένα από τα πτώματα έφεραν σημάδια βασανιστηρίων και σημάδια από σφαίρες. Ανάμεσα στα θύματα είναι και τρεις γυναίκες, γνωστοποίησε ο Αδριάν Λόπες, πολιτειακός εισαγγελέας στη Μιτσοακάν.
Η Ουρουαπάν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Μιτσοακάν, αποτελεί κύριο πεδίο συγκρούσεων μεταξύ των αντίπαλων καρτέλ. Εκτιμάται ότι από το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλντερόν άναψε το «πράσινο» φως για να συμμετέχουν δυνάμεις του στρατού στις αστυνομικές επιχειρήσεις, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η βία, ο κεντροαριστερός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ίδρυσε και ανέπτυξε την Εθνοφρουρά, μια μεικτή δύναμη αποτελούμενη από στρατιώτες και αστυνομικούς. Μέχρι στιγμής έχουν ενεργοποιηθεί 80.000 άνδρες, ωστόσο σημαντικό τμήμα της δύναμης αυτής βρίσκεται στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές προς το αμερικανικό έδαφος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.