Κοσμος

Εικόνες ντροπής: Έφιπποι αστυνομικοί με αλυσοδεμένο Αφροαμερικανό

«Είναι αυτό το Τέξας του 2019 ή του 1819;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέξας 2019
Τέξας 2019, η σύλληψη διπολικού άστεγου / © YouTube

43χρονος Aφροαμερικανός, δεμένος με ένα σχοινί και χειροπέδες, συνοδεύεται στο Τμήμα από έφιππους αστυνομικούς στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημοσίευση ενός βίντεο, στο οποίο ένας 43χρονος Αφροαμερικανός, δεμένος με σχοινί και χειροπέδες μεταφέρεται από έφιππους αστυνομικούς στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας.

Η διαπόμπευση του Ντόναλντ Νίλι στο Γκάλβεστον του Τέξας καταδικάζεται από την πλειοψηφία των χρηστών στα social media καθώς παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ήταν θεσμός στον αμερικανικό Νότο έως το 1865.

Δικηγόρος υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε: «Είμαστε στο 2019 και όχι στο 1819! Αυτή η εικόνα είναι από το 1819 όταν οι κυνηγοί σκλάβων τους έδεναν με σκοινιά και τους έσερναν στο δρόμο».

Η αστυνομία του Τέξας ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Texas police apologize after photos surface of "disgusting" and "degrading" arrest


Να σημειωθεί πως ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο και αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο άστεγο εδώ και 7 χρόνια που πάσχει από διπολική διαταραχή και δεν παίρνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το «έγκλημά» του ήταν ότι είχε βρει κατάλυμα σε ένα μέρος που η αστυνομία του είχε απαγορεύσει να πάει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ