Κοσμος

Tate Modern: Με αιμάτωμα και σπασμένη σπονδυλική στήλη ο 6χρονος

Δακρυσμένος, αποσβολωμένος και με μαυρισμένο μάτι ο 17χρονος ακούει τι προκάλεσε στο αγοράκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πινακοθήκη Tate Modern
Πινακοθήκη Tate Modern / © Twitter/Stuart Haggas

Αιμάτωμα στο κεφάλι, σπασμένη σπονδυλική στήλη, σπασμένα πόδια και χέρια: Αυτά προκάλεσε ο 17χρονος στο 6χρονο παιδί που έσπρωξε από την Tate Modern.

Δακρυσμένος και με μαυρισμένο μάτι ο 17χρονος που έσπρωξε το 6χρονο αγοράκι από τον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern κάθεται στο εδώλιο και ακούει την κλινική εικόνα του παιδιού: βαθύ αιμάτωμα στο κεφάλι, σπασμένη σπονδυλική στήλη, σπασμένα πόδια και χέρια!

Σε βάρος του 17χρονου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο έφηβος, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα λόγω της ηλικίας του, καθόταν στο εδώλιο του Ειρηνοδικείου του Μπρόμλεϊ φορώντας μια γκρι φόρμα και το μάτι του ήταν μαυρισμένο. Την Κυριακή που έσπρωξε τον μικρό τουρίστα στο κενό δέχθηκε μπουνιά από έναν αυτόπτη μάρτυρα του σκηνικού.

Το 6χρονο αγοράκι βρέθηκε από τον 10ο στον 5ο όροφο της πινακοθήκης εξαιτίας του 17χρονου. Η πτώση υπολογίζεται στα 30 μέτρα. Το παιδί διακομίστηκε αεροπορικώς με ελικόπτερο από την πινακοθήκη σε νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του.

 

 


Ο κατηγορούμενος έδειχνε ταραγμένος στο εδώλιο και με δάκρυα στα μάτια. Δεν μίλησε παρά μόνο για να επιβεβαιώσει το όνομά του, την ηλικία του και τη βρετανική υπηκοότητά του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το νεαρό αγόρι πάσχει από σχιζοφρένεια. Την περασμένη Κυριακή είχε πάει στην Πινακοθήκη με τους δύο συνοδούς του, όμως κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής τους, άρπαξε τον 6χρονο Γάλλο από το χέρι της μητέρας του και τον πέταξε στο κενό. 

 

 

Ο 17χρονος θα επιστρέψει στο κέντρο κράτησης ανηλίκων και η δίκη του ορίστηκε για τις 22 Αυγούστου. 

Μια αυτόπτης μάρτυρας μιλάει στην Daily Mail για το τραγικό συμβάν: 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ