Κοσμος

Αποπνικτική πτήση της ΒΑ - Η καμπίνα γέμισε καπνό (video)

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαλένθια και εκκενώθηκε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες πτήσης της British Airways, όταν η καμπίνα του αεροσκάφους γέμισε καπνό.

Αεροσκάφος της British Airways εκκενώθηκε αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Βαλένθιας, στην ανατολική Ισπανία. Η βρετανική αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι παρουσιάστηκε κάποιο «συμβάν» στην πτήση BA422 από το Χίθροου του Λονδίνου στην ισπανική πόλη. Το «συμβάν» ήταν ότι ξαφνικά η καμπίνα του αεροσκάφους γέμισε καπνό.

Ένας άνδρας, που δημοσίευσε στα social media βίντεο από την πτήση, ανέφερε ότι το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε η κόρη του, πετούσε για 10 λεπτά με την καμπίνα γεμάτη καπνό. «Καμία πληροφορία από το πλήρωμα, οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του.

Η Λούσι Μπράουν, που ήταν στην πτήση μαζί με τα παιδιά της, είπε πως ήταν τρομακτική η κατάσταση και έμοιαζε με θρίλερ. «Δεν υπήρχε επικοινωνία. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Ευτυχώς συνέβη 10 λεπτά πριν από την προσγείωσε και όλοι χειροκρότησαν γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι ο πιλότος μπορούσε να δει», δήλωσε ακόμη. «Μόλις εκκενώσαμε πτήση προς τη Βαλένθια, το αεροσκάφος γέμισε καπνό. Ούτε νερό, ούτε πρώτες βοήθειες. Άνθρωποι έκλαιγαν», έγραψε άλλος επιβάτη στα social media.