Κοσμος

Αυτή είναι η γνώμη του Καρλ Λιούις για τον Τραμπ

Ο θρύλος του στίβου μίλησε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι πιστεύει ο Καρλ Λιούις για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Για τον πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο Καρλ Λιούις. Στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ο θρύλος του στίβου υποστήριξε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ρατσιστής και μισογύνης». «Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμάει κανέναν πέρα από τον εαυτό του», ήταν η απάντησή τού σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό.

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες» πρόσθεσε ο Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν ο πρώτος αθλητής μετά τον Τζέσε Όουενς, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα (Λος Άντζελες 1984/ 100 μ., 200 μ., Μήκος, 4x100).

Οργή για Τραμπ

Τα σχόλια Λιούις έρχονται την ώρα που ο Τραμπ βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής μετά τη λεκτική επίθεση στον Ελάιτζα Κάμινγκς, έναν Αφροαμερικανό βουλευτή στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη πόλη «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά».

Ο Τραμπ δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει «απατεώνα» τον πάστορα Αλ Σάρπτον -εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών. Είχε πει, μάλιστα, για εκείνον ότι «απεχθάνεται τους λευκούς και τους αστυνομικούς».