Κοσμος

Μακελειό στο Ελ Πάσο: Συγχωρώ τον δολοφόνο του γιου μου

Πώς ένας πατέρας που έχασε το παιδί του προσπαθεί να συμβιβαστεί με μια τέτοια απώλεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γκίλμπερτ, πατέρας θύματος του μακελειού στο Ελ Πάσο, στέλνει το εξής μήνυμα στον ένοπλο δράστη: «Τον συγχωρώ γιατί δεν είχε τα λογικά του».

Έχουν περάσει αρκετά 24ώρα από τη στιγμή που ο Γκίλμπερτ Αντσόντο πληροφορήθηκε ότι ο γιος του Αντρέ άφησε την τελευταία του πνοή στο πολυκατάστημα Walmart στην ένοπλη επίθεση με τα συνολικά 22 θύματα.

Ο πατέρας και όλη η οικογένεια του Αντρέ έζησαν στιγμές ανείπωτης αγωνίας προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με τον αδικοχαμένο παιδί τους. Τηλεφωνούσαν ξανά και ξανά, αλλά δεν έπαιρναν απάντηση.

Ο Γκίλμπερτ τώρα πια γνωρίζει τι συνέβη. Έχει επιστρέψει στο μαγαζί του, ένα συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο δουλεύει εδώ και 40 χρόνια. Ο Γκίλμπερτ στέλνει το εξής μήνυμα στον ένοπλο δράστη: «Θα μπορούσε να ήταν ο γιος μου. Τον συγχωρώ γιατί δεν είχε τα λογικά του. Ο διάβολος είχε μπει μέσα του. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στον Θεό και τον συγχωρώ».

Ο Αντρέ, 23 ετών, και η σύζυγός του Τζόρνταν, 24 ετών, κάθε Σάββατο είχαν το πρόγραμμά τους. Μαζί με το μωρό τους, τον Πολ, έφευγαν από το σπίτι που μόλις είχε φτιάξει ο Αντρέ και άφηναν την κόρη της Τζόρνταν, Σκαϊλίν, στο γυμναστήριο που προπονούταν ως μαζορέτα. Στη συνέχεια έκαναν τα ψώνια τους, συνήθως στο Walmart.

Εκείνο το Σάββατο η μικρή Σκαϊλίν ήταν τόσο ενθουσιασμένη γιατί θα γινόταν πέντε ετών. Όλοι ήταν προετοιμασμένοι για το πάρτι γενεθλίων της Σκαϊλίν και την επέτειο γάμου των Αντσόντος το βράδυ. Ο Αντρέ και η Τζόρνταν θα πήγαιναν στο Walmart για να αγοράσουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου και το πάρτι.

Ο Γκίλμπερτ θυμάται να βλέπει τον γιο του Αντρέ να φεύγει από το σπίτι του κρατώντας στην αγκαλιά του τον γιο του Πολ. «Είδα τον γιο μου και τη σύζυγό του. Η Τζόρνταν κλείδωνε την πόρτα. Ο Αντρέ κρατούσε στην αγκαλιά του το μωρό. Τους είδα να φεύγουν».

Μία ώρα αργότερα άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες πληροφορίες για το ένοπλο επεισόδιο στο Ελ Πάσο. «Για το μόνο που μετανιώνω είναι που δεν τον σταμάτησα για να τον αγκαλιάσω, να του δώσω την ευχή μου, ένα φιλί. Αλλά τον είδα τόσο χαρούμενο και δε θέλησα να τον ενοχλήσω. Έσφυζε από χαρά και ευτυχία».

Ο μικρός Πολ έχασε τους γονείς του στο Ελ Πάσο

Πολλές ώρες αργότερα η οικογένεια του Γκίλμπερτ έμαθε ότι μικρός Πολ νοσηλευόταν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο. Ήταν ήδη ορφανός. Οι γονείς του είχαν πεθάνει από τις σφαίρες του 21χρονου δράστη.