Κοσμος

Πήγε για Botox και του έκαναν περιτομή στη Βρετανία

Ο 70χρονος αποζημιώθηκε με 22.000 ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικαστήριο στη Βρετανία επιδίκασε αποζημίωση 20.000 λιρών σε άνδρα που εισήχθη σε νοσοκομείο για επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και κατέληξε με περιτομή.

Δικαστήριο στη Βρετανία επιδίκασε αποζημίωση 20.000 λιρών (περίπου 22.000 ευρώ) σε άνδρα που εισήχθη σε νοσοκομείο για επέμβαση στην ουροδόχο κύστη και κατέληξε από λάθος με περιτομή.

Ο 70χρονος Τέρι Μπρέιζερ κατέληξε με περιτομή επειδή το νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο του Λέστερ μπέρδεψε τις σημειώσεις του ιατρικού προσωπικού. «Μπήκα στο χειρουργείο για Botox και κατέληξα με περιτομή», δήλωσε ο Βρετανός στην εφημερίδα, Daily Star. Πρόσθεσε: «Έχασαν τα λόγια όταν συνειδητοποίησαν τι είχαν κάνει. Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου όταν μου είπαν τι συνέβη».

Ο κ. Μπρέιζερ εισήχθη στο νοσοκομείο για μια κυστεοσκόπηση, μια διαγνωστική εξέταση κατά την οποία ο ουρολόγος μέσω ενός ειδικού ενδοσκοπικού εργαλείου μπορεί να δει τον εσωτερικό της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης. Στη συνέχεια θα έκανε ενδοκυστική έγχυση Botox.

Ο 70χρονος δήλωσε στη Daily Star ότι είχε αφαιρεθεί τόσο από την κουβέντα με τις νοσοκόμες που ήταν ήδη πολύ αργά όταν συνειδητοποίησε ότι θα έμπαινε στο χειρουργείο για άλλη επέμβαση.

Ο διευθύνων σύμβουλος των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Λέστερ ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και διαβεβαίωσε ότι θα διενεργηθεί πλήρης έρευνα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.