- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Μεξικό θα λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών του στις ΗΠΑ
Έξι οι νεκροί Μεξικανοί στην ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο
Το Μεξικό θα λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών του στις ΗΠΑ μετά την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, τονίζει ο ΥΠΕΞ της χώρας.
Ο υπεύθυνος δικαιοσύνης για το Δυτικό Τέξας Τζον Μπας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ομοσπονδιακές αρχές αντιμετωπίζουν την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο ως εσωτερική τρομοκρατία.
«Πρόκειται να κάνουμε αυτά που κάνουμε για τους τρομοκράτες σε αυτήν τη χώρα, που είναι να απονέμουμε ταχεία και βέβαια δικαιοσύνη», τόνισε ο Μπας σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου.
Ο κυβερνήτης του Τεξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως η χθεσινή επίθεση έχει τα χαρακτηριστικά ενός εγκλήματος μίσους, ενώ η αστυνομία αναφέρθηκε σε ένα μανιφέστο του δράστη ως πειστήριο πως η επίθεσή του είχε ρατσιστικά κίνητρα.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ του Μεξικού αρμόδιος για τη Βόρεια Αμερική Χεσούς Σεάδες, γράφοντας στο Twitter, καταδίκασε την «ξενοφοβική βαρβαρότητα», ζητώντας να τεθεί ένα τέλος: «ο σύγχρονος κόσμος δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες πράξεις ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ, που δεν συμβαίνουν ‘εν κενώ’. Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ αμέσως η ΡΗΤΟΡΙΚΗ που τις γεννά», αναφέρεται στο tweet του.
Το Μεξικό θα λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών του στις ΗΠΑ
Νωρίτερα, ο Μεξικανός ΥΠΕΞ Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε πως η χώρα του θα λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της στις ΗΠΑ, έπειτα από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, από τους οποίους οι 6 σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεξικού ήσαν Μεξικανοί. Άλλοι 7 Μεξικανοί τραυματίστηκαν.
«Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ με διέταξε να εξασφαλίσουμε πως ο αποτροπιασμός του Μεξικού θα μεταφρασθεί σε αποτελεσματικά, γρήγορα, άμεσα και στιβαρά νομικά μέτρα από το Μεξικό και θα ζητήσει να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να προστατεύονται οι Μεξικανοί στις ΗΠΑ», τόνισε σε βίντεό του που ανήρτησε στο Twitter ο Εμπράρδ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά σε αποψινή του συνέντευξη στην Πόλη του Μεξικού.
«Θρηνούμε αυτές τις πράξεις και διατρανώνουμε την πεποίθησή μας πως τα κοινωνικά προβλήματα θα πρέπει να μη λύνονται με τη χρήση βίας και με την προτροπή σε μίσος», τόνισε από την πλευράτου ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρο στη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.