Κοσμος

Καρέ καρέ η αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου σε αυτοκινητόδρομο

Ο οδικός άξονας κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ ήταν γεμάτος αυτοκίνητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η στιγμή που ένα αεροπλάνο πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διερχόμενοι οδηγοί αυτοκινήτων και φορτηγών, αντικρίζοντας ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος να πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο σε ώρα αιχμής. Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη του Σιάτλ (πολιτεία Ουάσινγκτον). Τα social media γέμισαν με video από τη στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία -όπως έγινε γνωστό- πραγματοποιήθηκε από τον πιλότο όταν διαπίστωσε πρόβλημα στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμων.

«Λίγο έλειψε να πάθω συγκοπή! Την ώρα που περνούσε δίπλα μου θα μπορούσα να αγγίξω το φτερό του αεροπλάνου αν άπλωνα το χέρι μου. Τόσο κοντά πέρασε!» ανέφερε ένας από τους οδηγούς-αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κομβικός ρόλος του αστυνομικού

Για καλή τύχη όλων, ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον αυτοκινητόδρομο, αντιλήφθηκε τι πάει να συμβεί και αντέδρασε αστραπιαία. Άναψε τις σειρήνες και έκοψε την κυκλοφορία, δημιουργώντας έναν αυτοσχέδιο διάδρομο προσγείωσης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αστυνομικό για όσα έκανε. Πιθανότατα μου έσωσε τη ζωή, ή με γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό, όπως και τους οδηγούς των διερχόμενων ΙΧ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Άκλαμ, ο πιλότος του αεροσκάφους.