Κοσμος

Ιαχές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας για τις εξορύξεις

«Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φατίχ Ντονμέζ
Φατίχ Ντονμέζ © EPA/FELIPE TRUEBA

Ιαχές πολέμου από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας για τους υδρογονάνθρακες: «Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων».

Η ανατολική Μεσόγειος είναι θέμα των 82 εκατομμυρίων της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ λέγοντας ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει στο ζήτημα των υδρογονανθράκων. Ειδικότερα, ο Ντονμέζ φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού τηλεοπτικού δικτύου Sigmalive, σε ομιλία του κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου για την διεύρυνση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου να δήλωσε: «Μία από τις καλύτερες απαντήσεις ενάντια στις απειλές που δέχεται η Τουρκία για τις δραστηριότητές της θα δοθεί σήμερα εδώ, στην ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, πρόσθεσε ότι η Τουρκία με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2023 θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης 5,4 δισ. κυβικών μέτρων προσθέτοντας ότι θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο από άποψης χωρητικότητας.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία δεν μένει ποτέ χωρίς εναλλακτική.

«Ποτέ δεν είπαμε ευχαριστώ σε μία εντολή. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της λεγόμενης "ΤΔΒΚ" δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και επεσήμανε ότι η ανατ. Μεσόγειος δεν είναι ζήτημα μόνο του υπουργείου του ή κάποιων άλλων υπουργείων, αλλά αποτελεί εθνικό ζήτημα.

Ποτέ δεν είπαμε μπράβο σε κανένα τετελεσμένο και δεν θα πούμε. Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ ποτέ δεν μπορούν να είναι θέμα παζαριού», ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι «η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού μας Υπουργείου ή των αρμόδιων Υπουργείων». «Είναι πάνω από όλα θέμα των 82 εκατομμυρίων, είναι θέμα της πατρίδας. Είναι θέμα της Τουρκίας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πάντοτε στάθηκαν όρθιοι ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να κάνουν βήμα αγνοώντας την Τουρκία. «Χάρη σε αυτή τη δύναμη και την πίστη δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου ούτε σε άλλο θέμα για το οποίο πιστεύουμε στην ορθότητά του», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ