Κοσμος

Dalia Dippolito: Σεξ, ψέματα και reality «δολοφονίες»

Τρεις δίκες, μια κακοδικία, δυο καταδίκες και ένα σωρό παράλογες δικαιολογίες και ιστορίες γύρω από την κατηγορούμενη

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dalia Deppolito.jpg

Η ιστορία της Dalia Dippolito που αναζητούσε έναν πληρωμένο δολοφόνο και πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει.

Οι ιστορίες των αληθινών εγκλημάτων και του δράματος που ακολουθεί στις δικαστικές αίθουσες είναι για πολλούς συναρπαστικές, αλλά υπάρχουν και πραγματικές ιστορίες εγκλήματος γεμάτες φαιδρότητα, αλαζονεία, αδύνατους ισχυρισμούς και γελοία σενάρια. Τέτοια είναι η ιστορία της Dalia Dippolito, μιας νεαρής «συνοδού ανδρών» της Florida, που το 2009 παντρεύτηκε έναν από τους πελάτες της. Έξι μήνες μετά, δυσαρεστημένη από τον γάμο, άρχισε να ψάχνει τρόπο να αποδεσμευθεί, γεμίζοντας ταυτόχρονα τις τσέπες της με τα χρήματα του συζύγου της. Έτσι άρχισε η ιστορία της Dalia Dippolito που αναζητούσε έναν πληρωμένο δολοφόνο και πραγματικά πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει και να μείνει ατιμώρητη για τη δολοφονία του συζύγου της, όπως οι περιβόητες «μαύρες χήρες».

Η τοπική αστυνομία του Boynton Beach της Florida έμαθε από έναν πρώην εραστή της Dalia ότι ενδιαφερόταν να πληρώσει κάποιον για να σκοτώσει τον σύζυγό της, Mike Dippolito. Η αστυνομία ανέθεσε σε έναν μυστικό αστυνομικό να παραστήσει τον επίδοξο πληρωμένο δολοφόνο και πράγματι εκείνος συναντήθηκε μαζί της και κατέγραψε τον ενθουσιασμό της Dalia για την προοπτική της δολοφονίας του συζύγου της. Η αστυνομία του Boynton έστησε στη συνέχεια μια σκηνή δολοφονίας στο παραθαλάσσιο διαμέρισμα του ζευγαριού, αφού ενημέρωσε και απομάκρυνε τον Mike Dippolito. Μετά τηλεφώνησε στην Dalia, που βρισκόταν στο γυμναστήριο, και της ζήτησε να γυρίσει επειγόντως στο σπίτι της. Όταν η Dalia επέστρεψε, βρήκε το σπίτι αποκλεισμένο με κίτρινες ταινίες της αστυνομίας και δημοσιογράφους με κάμερες που κατέγραφαν την άφιξή της. Η αστυνομία την ενημέρωσε επιτόπου ότι ο άνδρας της είχε δολοφονηθεί. Τα οκτώ χρόνια που ακολούθησαν περιλάμβαναν: τρεις δίκες, μια κακοδικία, δυο καταδίκες και ένα σωρό παράλογες δικαιολογίες και ιστορίες γύρω από την κατηγορούμενη Dalia Dippolito.

Η Dalia, «συνοδός ανδρών» στο  Boynton Beach, και ο Mike Dippolito, ένας πελάτης της, είχαν ένα παθιασμένο ρομάντζο. Ο Mike ήταν παντρεμένος, αλλά σε διάσταση με τη γυναίκα του. Λίγες μέρες αφότου βγήκε το διαζύγιό του, παντρεύτηκαν. Έξι μόλις μήνες μετά τον γάμο, η Dalia ήθελε να αποδεσμευθεί, αλλά δεν ήθελε να φύγει με άδεια χέρια - ήθελε να γίνουν δικά της όλα τα χρήματα και τα υπάρχοντα του συζύγου της. Στο μυαλό της, υπήρχαν δύο τρόποι για να επιτευχθεί αυτό. Πρώτα αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια δυο εραστών της για να προκαλέσει την πτώχευση του συζύγου της. Όταν αυτό δεν απέδωσε, άρχισε να ψάχνει για πληρωμένο δολοφόνο. Ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης ήρθε σε επαφή με την τοπική αστυνομία και περιέγραψε τα σχέδια της Dalia Dippolito. Η αστυνομία έστησε μια μπλόφα. Ένας μυστικός πληροφοριοδότης συναντήθηκε με την Dippolito για να συζητήσει τη δολοφονία του άνδρα της. Η συνάντηση καταγράφηκε ηχητικά κι αποκάλυψε ότι όχι απλώς ήταν πρόθυμη να δώσει πολλά χρήματα για να δολοφονηθεί ο σύζυγός της -έδωσε ως προκαταβολή 1.200 δολάρια εκείνη την ημέρα- αλλά ήταν απόλυτα βέβαιη ότι ήθελε να το κάνει. Είπε μάλιστα τη φράση που θα διακωμωδούσαν καιρό οι δημοσιογράφοι: «Είμαι 5.000% βέβαιη». Η Dalia Dippolito καυχήθηκε ανοιχτά στον μυστικό αστυνομικό ότι ήξερε πώς να χειραγωγήσει τον άνδρα της και οποιονδήποτε άλλο, χωρίς κανείς να υποψιαστεί ότι είχε ανάμιξη στη δολοφονία του. Φλέρταρε ακόμη και με τον υποτιθέμενο πληρωμένο δολοφόνο. «Νομίζεις ότι είμαι μια χαριτωμένη μικρούλα», του είπε, «αλλά είμαι πραγματικά ζόρικη».

The caught-on-camera case of South Florida’s Dalia Dippolito

Η αστυνομία του Boynton ανέλαβε δράση μόλις ο μυστικός «πληρωμένος δολοφόνος» επέστρεψε με την καταγραμμένη συνομιλία του με την Dippolito, όπου δήλωνε σαφώς ότι ήθελε να προσλάβει κάποιον για να σκοτώσει τον άντρα της. Έστησαν την ψεύτικη σκηνή εγκλήματος στο σπίτι του ζευγαριού και όταν η Ντάλια επέστρεψε από το γυμναστήριο, οι αξιωματικοί την πλησίασαν και ανακοίνωσαν ότι ο σύζυγός της είχε δολοφονηθεί. Η Dippolito ξέσπασε αμέσως σε θορυβώδη αναφιλητά ως ένδειξη συγκίνησης, αλλά χωρίς ούτε ένα δάκρυ στα μάτια. Εκείνη τη στιγμή ήταν πεπεισμένη ότι η δολοφονία είχε εκτελεσθεί σύμφωνα με τις εντολές της.

Σύντομα, μετά το στημένο σκηνικό της αστυνομίας, η Dalia Dippolito πήγε στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη. Κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τον σύζυγό της. Όταν της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει ένα τηλεφώνημα, δεν κάλεσε έναν δικηγόρο ή ένα μέλος της οικογένειάς της. Κάλεσε τον σύζυγό της, τον Mike Dippolito, τον άντρα που είχε πληρώσει για να δολοφονήσουν. Η κλήση καταγράφηκε και η δυσπιστία στη φωνή του Mike Dippolito είναι φανερή. Η Dalia ζητούσε επανειλημμένα τη βοήθειά του. Αρνιόταν επίμονα πως οτιδήποτε είχε δει στην τηλεόραση ή είχε ακούσει ήταν αλήθεια. Αλλά τα βίντεο της αστυνομίας είχαν καταγράψει καθαρά την ενοχή της. Ο σύζυγός της επέμενε ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει μετά από αυτό που προσπάθησε να του κάνει.

Ως πρώην συνοδός ανδρών -μια ευγενική περιγραφή της επαγγελματικής της ταυτότητας που ήταν «πόρνη»- η Dippolito είχε πολλές επαφές και πρώην εραστές. Προτού επιδιώξει να δολοφονήσει τον σύζυγό της, είχε σκεφθεί άλλους τρόπους που θα μπορούσε να ωφεληθεί από την απομάκρυνσή του από τη ζωή της και προσπάθησε να προσελκύσει τη βοήθεια δυο πρώην εραστών της. Ο πρώτος, ο Mike Stanley, κατέθεσε ότι ήθελε τη βοήθειά του για να αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό του Mike Dippolito ή να βρει έναν τρόπο να συλληφθεί ο Mike για παραβίαση αναστολής, που αφορούσε  προηγούμενη καταδίκη του. Η Dippolito είπε στον Stanley ότι ήθελε να γίνει αυτό, ώστε να μπορέσει να ξανασμίξει μαζί του. Ο Stanley έκανε μερικά τηλεφωνήματα στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι ο Mike Dippolito εξακολουθούσε να διαπράττει παράνομες απάτες και το χειρίστηκε έτσι ώστε το παραθαλάσσιο διαμέρισμα του Dippolito, αξίας 225.000 δολαρίων, να περάσει στην ιδιοκτησία της Dalia Dippolito.

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την Dalia. Ζήτησε τη βοήθεια και ενός άλλου, ανώνυμου εραστή. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που δήλωσε εμπιστευτικά στην τοπική αστυνομία ότι η Dippolito προσπαθούσε να δολοφονήσει τον άντρα της. Ως προς τη σύλληψή της, απλώς έτυχε η τηλεοπτική εκπομπή COPS να γυρίζεται στην παραλία Boynton της Florida την ημέρα που η αστυνομία ετοιμαζόταν να τη συλλάβει.

Για άλλη μια φορά, προσφέροντας περισσότερες αποδείξεις ότι δεν ήταν το πιο λαμπρό μυαλό, η Dalia Dippolito θεωρούσε ότι ήταν απολύτως ασφαλές να επικοινωνεί με τον υποτιθέμενο δολοφόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτά τα μηνύματα αργότερα χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της σε τρεις δίκες. Μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η πρώτη δίκη, η Dalia Dippolito είχε εξαπολύσει ολόκληρη εκστρατεία για να εξηγήσει πώς η υποτιθέμενη υπόθεση δολοφονίας ήταν εντελώς πλαστή. Ισχυρίστηκε πως το σενάριο ήταν μέρος ενός σχεδίου για να γίνει διάσημη στο YouTube και πως όταν το βίντεο γινόταν viral, το reality show που ετοίμαζε θα εκτοξευόταν στην κορυφή. Ισχυριζόταν ότι δε θέλησε ποτέ να σκοτώσει τον σύζυγό της, τον Mike, και η όλη υπόθεση δολοφονίας του ήταν ψεύτικη.

Λίγες βδομάδες μετά τη δεύτερη δίκη και την καταδίκη της, η Dalia Dippolito ήταν πάλι στις ειδήσεις. Αυτή τη φορά, κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε απόδραση από τη φυλακή με χρήση drone. Καταγράφηκε τηλεφωνική κλήση της όπου περιέγραφε τον τρόπο που κάποιος είχε δραπετεύσει από μια άλλη φυλακή με drone. Ο δικηγόρος της δήλωσε στα ΜΜΕ ότι τα σχόλια της Dippolito αντιπροσώπευαν μόνο δευτερόλεπτα από μια τηλεφωνική συνομιλία δέκα λεπτών, κατά τη διάρκεια της οποίας μιλούσε για τον μικρό γιο της και κάτι άσχετο.

Raw Video: Dalia Dippolito Found Guilty

Η πρώτη δίκη της Dalia Dippolito ολοκληρώθηκε το 2011 με καταδίκη και ποινή φυλάκισης 20 ετών. Αυτή η καταδίκη τελικά ανατράπηκε και έγινε μια δεύτερη δίκη το 2016 που κατέληξε σε κακοδικία. Η Dalia παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό και αμέσως άρχισε να πιέζει για τρίτη δίκη. Οι πολίτες της Florida και άλλων πολιτειών είχαν ήδη διαμαρτυρηθεί για τα εκατομμύρια δολάρια που είχαν δαπανηθεί από την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έτσι, η τρίτη δίκη που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και τελείωσε δύο εβδομάδες αργότερα, κάθε άλλο παρά αγαπητή έκανε την Dippolito στο κοινό.

Dalia Dippolito sentencing

Ευτυχώς, η τρίτη δίκη ήταν σύντομη και κατέληξε πάλι σε καταδίκη. Αυτή τη φορά η Dippolito καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης. Όταν ζητήθηκε ένα σχόλιο από τον Mike Dippolito για την έκβαση της δίκης, εκείνος απάντησε κάνοντας λογοπαίγνιο: «Είμαι 5.000% ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.