- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γερμανία: Διαβεβαιώσεις ότι η Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της
«Φυσικά είναι σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της»
Η Καγκελάριος είναι καλά στην υγεία της και θα εξαντλήσει την θητεία της, διαβεβαιώνει ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της, δήλωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι απολύτως σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της στην Καγκελαρία. Ο κ. Μπράουν εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παραμείνει ενωμένος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Γενς Βάιντμαν τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, δήλωσε ότι προφανώς θα ήταν κατάλληλος, αλλά υπενθύμισε ότι η Γερμανία μόλις ανέλαβε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πόστο.
«Είναι καλά στην υγεία της και φυσικά είναι σε θέση να εξαντλήσει την θητεία της», μέχρι το φθινόπωρο του 2021, δήλωσε ο κ. Μπράουν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του Reuters, για να προσθέσει ότι η κυρία Μέρκελ είχε μπροστά της μια τετραετή θητεία και «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθιστούν απαραίτητο να την ολοκληρώσουμε».
Ερωτώμενος σχετικά με τις εικασίες γύρω από το ενδεχόμενο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό το προσεχές διάστημα, μετά και το νέο ιστορικό χαμηλό ποσοστό που κατέγραψε στις Ευρωεκλογές, ο στενός συνεργάτης της κυρίας Μέρκελ δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω ότι το SPD θα αποχωρήσει», ανέφερε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το Brexit, και να συμβάλει στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης, καθώς η Γερμανία θα αναλάβει το β' εξάμηνο του 2020 την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν πιστεύω ότι ένα γερμανικό μεγάλο λαϊκό κόμμα θα πει "αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε την πλάτη μας και να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράουν.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Διοικητής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν θα ήταν κατάλληλος προκειμένου να διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του ΔΝΤ, ο Χέλγκε Μπράουν τόνισε: «Ασφαλώς θα ήταν, αλλά μόλις πήραμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πόστο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (σσ. η οποία εξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) - αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας ικανοποιεί πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εάν μπορούν κι άλλοι Γερμανοί να αναλάβουν κορυφαία αξιώματα».
Για το ίδιο θέμα, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι υπάρχουν πολλοί ιδιαίτερα καταρτισμένοι υποψήφιοι και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να παρουσιάσει μια κοινή πρόταση για την θέση. Αναμένει δε το ζήτημα να έχει αποσαφηνιστεί ως τον Σεπτέμβριο.
Αναφερόμενος στα κορυφαία ζητήματα στην κυβερνητική ατζέντα, ο υπουργός Καγκελαρίας διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι εντός του έτους θα υπάρξει συμφωνία για την απαγόρευση της χρήσης του ζιζανιοκτόνου «γλυφοσάτη» στην γεωργία, ενώ εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και στην περιβαλλοντική πολιτική, για τις τιμές του διοξειδίου του άνθρακα, προκειμένου η Γερμανία να αντεπεξέλθει στους στόχους που έχουν τεθεί για το κλίμα ως το 2030.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Πέντε άτυπες ψηφοφορίες δεν έχουν οδηγήσει σε συναίνεση για τον διάδοχο του Αντόνιο Γκουτέρες
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Châtaigniers en fleurs»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μήνυμα που έστειλε για τον πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά της και τη μάχη της με τον καρκίνο
O Ουκρανός πρόεδρος ενδέχεται να υποτιμά «το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας πληγωμένος Τραμπ»
Τι ακολούθησε μετά την προβλεπόμενη διαδικασία
Η θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης και ο λόγος για τον οποίο η ομάδα έρευνας δεν μπορεί να διανυκτερεύσει στο νησί
Από τη γαλλική «French Theory» στην αμερικανική ταυτοτική πολιτική: η μετάλλαξη της σύγχρονης Αριστεράς και η επιστροφή των ιδεών στην Ευρώπη.
Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της πρέσβειρας στην Αθήνα
Το μαχαίρι έσπασε στο κρανίο του θύματος
Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.