Κοσμος

Γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ οι θριαμβεύτριες του Μουντιάλ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ δεν θέλει να πάει στον Λευκό Οίκο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ λέει «όχι» στον Τραμπ μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Γαλλία.

Η Μέγκαν Ραπίνοου επανέλαβε την άποψη ότι τόσο η ίδια όσο και οι συμπαίκτριες της δεν θα αποδεχθούν ενδεχόμενη πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Γαλλία. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ επικράτησε στον τελικό της Ολλανδίας με 2-0 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για 4η φορά στην ιστορία της.

«Δεν θα πάω. Και πιστεύω ότι όλα τα μέλη της εθνικής, με τα οποία έχω συνομιλήσει σχετικά δεν θα πάνε επίσης» είχε δηλώσει πρόσφατα στο CNN το μεγάλο αστέρι της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ.

Γνωστή για τη σεξουαλικότητα και την έντονη πολιτικοποίησή της, η Ραπίνοου ρωτήθηκε για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον «πλανητάρχη» και απάντησε χωρίς περιστροφές: «Νομίζω ότι θα έλεγα: "Το μήνυμά σου αποκλείει τους ανθρώπους. Με αποκλείεις, αποκλείεις αυτούς που μου μοιάζουν. Νομίζω ότι αναφέρεστε σε μια εποχή που δεν ήταν μεγάλη για όλους"». Το τελευταίο σχόλιο της Αμερικανίδας σχετίζεται με το σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» (σ.σ. Να ξανακάνουμε μεγάλη την Αμερική).

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατέκτησε το Μουντιάλ της Γαλλίας/©EPA/IAN LANGSDON

Ο Τραμπ είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι θα καλέσει τις αθλήτριες στον Λευκό Οίκο ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Μουντιάλ. Έκανε μάλιστα και μια προσωπική αναφορά στη Ραπίνοου: «Η Μέγκαν δεν πρέπει να δείχνει έλλειψη σεβασμού στη χώρα, στον Λευκό Οίκο και στη σημαία μας».