- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς τέλος οι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία
Θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν
Ο Ερντογάν διέταξε τη σύλληψη 176 εν ενεργεία στρατιωτικών.
H Τουρκία θα προχωρήσει στη σύλληψη 176 εν ενεργεία στρατιωτικών, που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν. Η Άγκυρα κατηγορεί το συγκεκριμένο δίκτυο ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα, το καλοκαίρι του 2016. Εντάλματα σύλληψης βγήκαν για έναν συνταγματάρχη, δύο αντισυνταγματάρχες, πέντε ταγματάρχες, επτά λοχαγούς και 100 υπολοχαγούς. Οι στρατιωτικοί προέρχονται από τον στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ μουσουλμάνος κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο «εγκέφαλος» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη και απαντά ότι ο Ερντογάν βρήκε πάτημα για να προχωρήσει σε διώξεις χιλιάδων ανθρώπων σε Δημόσιο Τομέα και Ένοπλες Δυνάμεις, φιμώνοντας παράλληλα τον Τύπο. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν τη δίκη τους και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμμαχοι της Τουρκίας στη Δύση και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ασκήσει κριτική εναντίον της εκστρατείας καταστολής, λέγοντας ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους αντιφρονούντες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των απειλών ασφαλείας που αντιμετωπίζει η χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.