Κοσμος

Άρπαξε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κάνει κατοικίδιο

Απίστευτες καταστάσεις στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκλεψε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κρατήσει ως κατοικίδιο.

Ένας κάτοικος στην Καλιφόρνια παραδέχτηκε ότι έκλεψε από ζωολογικό κήπο έναν λεμούριο για να τον κρατήσει ως κατοικίδιο. Πρόκειται για τον 19χρονο Ακίνας Κάσμπαρ, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του ενώπιον των δικαστών. Η διάρρηξη σημειώθηκε στον Ζωολογικό Κήπο της Σάντα Άνα, κοντά στο Λος Άντζελες, τον Ιούλιο του 2018. Ο νεαρός κατάφερε να κλέψει τον Άιζακ, έναν 32χρονο λεμούριο από τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, την επομένη ο νεαρός έβαλε το ζώο σε ένα πλαστικό κουτί και το εγκατέλειψε στην εξωτερική σκάλα ενός ξενοδοχείου μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ανήκει στον ζωολογικό κήπο και πως θα πρέπει να παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο Ακίνας Κάσμπαρ συνελήφθη από την αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς για μια υπόθεση ληστειών. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Οι λεμούριοι, που ξεχωρίζουν από τη ριγωτή άσπρη-μαύρη ουρά τους, βρίσκονται στη λίστα με τα 25 πιο απειλούμενα πρωτεύοντα θηλαστικά με εξαφάνιση. Σύμφωνα με το Scientific American, στη Μαδαγασκάρη, όπου ζουν οι λεμούριοι, ο πληθυσμός κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 2.400. Αριθμός μειωμένος κατά 95% σε σχέση με το 2000.