Κοσμος

Ο πατέρας του Avicii πιστεύει ότι δεν σχεδίαζε να αυτοκτονήσει

Ο πατέρας του Avicii μίλησε για την ψυχική υγεία και την πρόληψη των αυτοκτονιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
avicii
Avicii © EPA/JOSE SENA GOULAO

«Η θεωρία μας είναι ότι δεν σχεδίαζε την αυτοκτονία», λέει ο πατέρας του Avicii.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο σούπερ σταρ DJ της EDM (ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής), Avicii αφαίρεσε τη ζωή του και τώρα ο πατέρας του μίλησε για την τραγωδία.

Σε μια νέα συνέντευξη στο CNN, ο Κλας Μπέργκλινγκ αναφερόμενος στα δικά του συναισθήματα για την αυτοκτονία του γιου του είπε ότι «έχει τα πάνω και τα κάτω του». «Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να περιμένουν ότι αυτό θα περάσει μετά από περίπου ένα χρόνο, αλλά δεν είναι έτσι» διευκρίνισε.

Ο Κλας Μπέργκλινγκ δημιούργησε το Ίδρυμα Tim Bergling, το οποίο φέρει το πραγματικό όνομά του γιου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Ομάν τον Απρίλιο του 2018 σε ηλικία των 28 ετών.

«Θα επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία και θα αποτρέψουμε την αυτοκτονία, αυτός είναι ο σκοπός του Ιδρύματος» εξήγησε ο Κλας Μπέργκλινγκ. «Η επιθυμία μου είναι να υπάρξει αλλαγή, οι νέοι μπορούν να έχουν βοήθεια πολύ νωρίς, όταν τα προβλήματα είναι μικρά» επισήμανε.

Για τον θάνατο του γιου του είπε: «Η θεωρία μας είναι ότι δεν σχεδίαζε την αυτοκτονία - περισσότερο ότι ήταν σαν ένα τροχαίο δυστύχημα. Πολλά πράγματα συνέβησαν και συσσωρεύτηκαν και τον έβγαλαν εκτός ελέγχου».

«Ως DJ ή καλλιτέχνης πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, (και) στο τέλος σου παίρνει ένα κομμάτι του εαυτού σου» είπε ο πατέρας του Avicii. «Παίρνουν ένα κομμάτι από αυτούς τους ανθρώπους - τα ταξίδια, η αναμονή στα αεροδρόμια, τα ξενύχτια» παρατήρησε.

Οι απαιτήσεις στις περιοδείες των DJ είναι «ακραίες» τόνισε και πρόσθεσε: «Άρχισε να αισθάνεται ότι δεν ήταν καλά όταν πήγαινε εκεί επάνω (στη σκηνή)».

Ο πατέρας του Avicii κάλεσε τους πολιτικούς στη Σουηδία και σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τα θέματα ψυχικής υγείας στις νεαρές ηλικίες. «Το σχολείο πρέπει να είναι το καλύτερο μέρος για τα παιδιά, οπότε ας το κάνουμε το καλύτερο μέρος για τα παιδιά» είπε. «Το πρόβλημα είναι τι κάνουν στην κοινωνία για να χειριστούν τέτοια προβλήματα» αναρωτήθηκε .

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα εγκαίρως», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ