Κοσμος

Μακρον VS Μέρκελ για ένταξη στην ΕΕ της Βόρειας Μακεδονίας

Διαφωνούν οι δύο ηγέτες για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακρόν - Μέρκελ
Μακρόν - Μέρκελ © EPA/FRANCK ROBICHON

Μακρον VS Μέρκελ για ένταξη στην ΕΕ της Βόρειας Μακεδονίας. Διαφωνούν οι δύο ηγέτες για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων

Αντικρουόμενες θέσεις όσον αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων λαμβάνουν Γερμανία και Γαλλία, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις στην Σύνοδο του Πόζναν, στην Πολωνία.

Η σύνοδος φέρνει στο ίδιο τραπέζι υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Βοσνία - Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο, στο πλαίσιο των προσπαθειών για εμβάθυνση των δεσμών της Ευρώπης με την περιοχή.

Η εκτίμηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχτεί περισσότερα μέλη μέχρι να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι μηχανισμοί διακυβέρνησης της, δεν πρέπει να καθυστερήσουν την ένταξη των βαλκανικών κρατών στο μπλοκ, υποστήριξε την Παρασκευή η Άγκελα Μέρκελ. 

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο στην Πολωνία, η κα. Μέρκελ ανέφερε ότι ο Μακρόν έχει δίκιο που επιμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών θεσμών. Αλλά πρόσθεσε πως η διαδικασία ένταξης των βαλκανικών κρατών είναι μακρά, οπότε οι δύο στόχοι δεν συγκρούονται. 

«Ενστερνίζομαι την αντίληψη του προέδρου Μακρόν ότι οι διοικητικοί μηχανισμοί της Ε.Ε. πρέπει να βελτιωθούν» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. «Δεν το  βλέπω αυτό ως εγκατάλειψη των διαδικασιών ένταξης» ανέφερε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ