- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γουόρεν Μπάφετ: Δωρεές 3,6 δισ. δολάρια σε ιδρύματα
Μεταξύ αυτών και το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς
Ο Γουόρεν Μπάφετ δωρίζει άλλα 3,6 δισεκ. δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ αυτών και στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς.
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Berkshire Hathaway Inc σε πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων είναι και το ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Μπάφετ στα πλαίσια του σχεδίου του να μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε διάφορα ιδρύματα.
Σύμφωνα με την Berkshire, η 14η ετήσια δωρεά περιλαμβάνει 16,81 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας. Με τα χρήματα αυτά το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει σε φιλανθρωπίες ο Μπάφετ ξεπερνά τα 34,5 δισεκατομμύρια αφότου δεσμεύτηκε, το 2006, ότι θα μοιράσει τις μετοχές του.
Τα τέσσερα πέμπτα αυτής της δωρεάς πηγαίνουν στο Ίδρυμα Γκέιτς. Τα υπόλοιπα στο Ίδρυμα Σούζαν Τόμσον Μπάφετ –από το όνομα της εκλιπούσας συζύγου του– και σε άλλα ιδρύματα που διοικούνται από τα παιδιά του, τον Χάουαρντ, τη Σούζαν και τον Πίτερ.
Από το 1965 ο Γουόρεν Μπάφετ έχει μετατρέψει την Berkshire σε έναν κολοσσό στον οποίο ανήκουν εταιρείες όπως οι σιδηρόδρομοι BNSF, οι ασφάλειες αυτοκινήτων Geico και τα παγωτά Dairy Queen.
Μετά και τη νέα δωρεά, ο Μπάφετ θα έχει στην κατοχή του το 15,7% της Berskhire, μολονότι έχει ήδη μοιράσει σχεδόν το 45% των μετοχών που είχε το 2006. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα 87,5 δισεκ. δολάρια. Στην κορυφή της λίστας του Forbes βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδιοκτήτης της Amazon, με 157,8 δισεκ. δολάρια. Η Berkshire επένδυσε στην Amazon, για πρώτη φορά, στις αρχές της φετινής χρονιάς.
Οι Γκέιτς και τα ιδρύματα της οικογένειας Μπάφετ συνήθως πωλούν τις μετοχές για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, όπως επιθυμεί και ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.