Κοσμος

Εικόνες καταστροφής στη Σιβηρία από τις πλημμύρες (video)

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν δραματικές εικόνες στην πληγείσα περιοχή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καταστροφικές πλημμύρες στην Σιβηρία. Τουλάχιστον 5 νεκροί και 10.000 πληγένετες.

Φονικές πλημμύρες σαρώνουν την νότια Σιβηρία με τους τον απολογισμό των θυμάτων να μετρά ήδη τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας, Γιεβγκένι Ζινίτσεφ, πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους κι ένα παιδί, όπως πιστεύεται- έχασαν τις ζωές τους από τις πλημμύρες μετά την υπερχείλιση της λίμνης Βαϊκάλης και του ποταμού Ανγκαρα, ενώ τουλάχιστον 350 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου εκατό διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 10.000 είναι οι πληγέντες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις αποκλείοντας πενήντα χωριά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης και καταστρέφοντας 4.000 κτίρια, καθώς και γέφυρες και δρόμους στην περιοχή της πόλης Μπρατσκ.

Άμεση επέμβαση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφεί την περιοχή, ζητώντας ήδη να στηθούν κέντρα υποδοχής των πλημμυροπαθών και να ξεκινήσει τάχιστα το έργο της ανοικοδόμησης και των επισκευών σε έργα υποδομών μόλις αρχίσουν να υποχωρούν τα νερά και προτού καταφθάσει ο βαρύς σιβηρικός χειμώνας.