- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δαλάι Λάμα: «Η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους»
Ο πνευματικός ηγέτης πρόσθεσε ότι εάν δεν φύγουν οι μετανάστες η γηραιά ήπειρος μπορεί να γίνει μουσουλμανική ή αφρικανική
Ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός» μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα σε συνέντευξή του στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, προσθέτοντας ότι η ήπειρος μπορεί να γίνει «μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν οι μετανάστες δεν επιστραφούν πίσω στις χώρες τους.
Ο πνευματικός ηγέτης του βουδισμού, ο οποίος ζει ως πρόσφυγας στην Ινδία, έπειτα από τη φυγή του από το Θιβέτ το 1959, δήλωσε ότι μόνο ένας «περιορισμένος αριθμός» μεταναστών πρέπει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.
Στη συνέντευξή του, ο Δαλάι Λάμα υποστήριξε ότι οι μετανάστες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες πριν επιστραφούν στους τόπους καταγωγής τους. Ακόμη, είπε ότι η Ευρώπη ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά τελικά θα πρέπει αυτοί, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε: «Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δαλάι Λάμα παίρνει αυτή τη θέση στο θέμα της μετανάστευσης. Σε μια ομιλία του που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Μάλμε της Σουηδίας, είχε πει πως οι πρόσφυγες οφείλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους και να τις ξανακτίσουν. «Να τους υποδεχτείτε, να τους βοηθήσετε και να τους εκπαιδεύσετε, αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν ξανά τη δική τους χώρα. Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους».
Ερωτηθείς, τέλος, για την αμερικανική επί προεδρίας Τραμπ ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης απάντησε πως η θητεία του στον Λευκό Οίκο δεν χαρακτηρίζεται από «ηθικές αρχές» και σημείωσε πως η πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ είναι λανθασμένη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.