Κοσμος

Ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί στην Times Square (video)

Δύο αδέλφια ακροβάτες καθήλωσαν τους πάντες στο κέντρο της Νέας Υόρκης

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Breathtaking: Wallenda siblings complete 1,300ft-walk between two 25-storey Times Square skyscrapers

Σε τεντωμένο σχοινί περπάτησαν δύο αδέλφια πάνω από την Times Square στη Νέα Υόρκη.

Όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο γεγονός. Το συρματόσκοινο, μήκους 700 μέτρων, είχε στερεωθεί σε ειδικά διαμορφωμένες λαβές, ενώνοντας δύο ουρανοξύστες. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην Times Square, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια δύο αδελφών, του Νικ και της Λιγιάνα Γουόλεντα, να καλύψουν τη διαδρομή. Όπως φαίνεται και στο video, οι δυο τους ξεκινούν από διαφορετικές άκρες για να συναντηθούν στη μέση της διαδρομής. Με προσεκτικές κινήσεις καταφέρνουν να καταλήξουν στο απέναντι κτίριο. Η ριψοκίνδυνη προσπάθεια ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής. Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ζωντανή εικόνα.

Το 2017 η Λιγιάνα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της κατά τη διάρκεια ενός ακροβατικού, όταν έπεσε από ύψος σχεδόν 10 μέτρων. Εκείνη τη χρονιά είχε σπάσει μέχρι και κόκκαλα στο πρόσωπό της.

2017 Nik Wallenda high-wire accident in Sarasota

Η οικογένεια Γουόλεντα έχει παράδοση στα ακροβατικά. Εκτιμάται ότι οι πρώτοι της οικογένειας που παρουσίασαν ένα show με τέτοιες ριψοκίνδυνες προσπάθειες ήταν στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αυστροουγγαρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ