Κοσμος

Γαλλίδες αψηφούν την απαγόρευση του μπουρκίνι στις πισίνες

Τα κορίτσια είπαν ότι εμπνεύστηκαν από τη γυναίκα-σύμβολο κατά του ρατσισμού Ρόζα Παρκς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορίτσια με μπουρκίνι στη Γαλλία
Κορίτσια με μπουρκίνι στη Γαλλία / © CITIZEN ALLIANCE OF GRENOBLE

Μουσουλμάνες και μη στη Γαλλία αψηφούν τις απαγορεύσεις και τολμούν να φορέσουν και να κολυμπήσουν με μπουρκίνι στις πισίνες της Γκρενόμπλ.

Μουσουλμάνες και μη στη Γαλλία αψηφούν τις απαγορεύσεις, παραβιάζουν τους κανόνες και τολμούν να φορέσουν και να κολυμπήσουν με μπουρκίνι στις πισίνες της Γκρενόμπλ.

Μάλιστα, εξηγούν ότι εμπνεύστηκαν τη διαμαρτυρία τους από τη γυναίκα - σύμβουλο κατά του ρατσισμού, Ρόζα Παρκς.

Η πισίνα Jean Bron είναι ανάμεσα σε αυτές που έχει επιβάλει την απαγόρευση του μπουρκίνι. Οι γαλλίδες εμφανίστηκαν στην πισίνα με καλυμμένα τα σώματά τους, πλην του προσώπου, των χεριών και των ποδιών.

Πολλοί στη Γαλλία θεωρούν το μπουρκίνι σύμβολο του πολιτικού, εξτρεμιστικού Ισλάμ, το οποίο είναι μη συμβατό με το εν λόγω κοσμικό ευρωπαϊκό κράτος.

Η διαμαρτυρία με τίτλο «Επιχείρηση Μπουρκίνι» έχει ξεκινήσει εδώ κι έναν μήνα από μέλη της οργάνωσης Συμμαχία Πολιτών της Γκρενόμπλ που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων γυναικών.

Τι συνέβη στην πισίνα;Όταν τα κορίτσια εμφανίσθηκαν με μπουρκίνι στην πισίνα οι ναυαγοσώστες τις πλησίασαν και τις είπαν ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Τους αγνόησαν, βούτηξαν και έμειναν στην πισίνα για περίπου μία ώρα. Πολύς κόσμος χειροκρότησε και ενέκρινε την κίνηση των κοριτσιών.

Στη συνέχεια η ομάδα κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, όπου της επιβλήθηκε 35 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ