Κοσμος

Στη βορειοδυτική Κύπρο θα κάνει γεωτρήσεις το Γιαβούζ

Στις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαβούζ
Γιαβούζ © twitter.com/serdartek34

Στη ΒΔ Κύπρο, στις αρχές Ιουλίου θα κάνει γεωτρήσεις το Γιαβούζ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Yavuz, θα επιχειρήσει γεώτρηση κοντά στη χερσόνησο της Καρπασίας στην Κύπρο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, για διάστημα περίπου τριών μηνών και θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας κατά την τελετή απόπλου του πλοίου, ο Ντονμέζ προειδοποίησε επίσης «εξωτερικούς» παράγοντες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Κύπρου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κυνηγούν «ψευδαισθήσεις» που δεν θα φέρουν αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ