Κοσμος

Βρετανία - Άνετη νίκη του Μπόρις Τζόνσον και στη 2η ψηφοφορία

Για τη διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον επικράτησε και στη δεύτερη ψηφοφορία για τη διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, στη Βρετανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον επικράτησε και στη δεύτερη ψηφοφορία για τη διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, στη Βρετανία, μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκέντρωσε 126 ψήφους, στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας, στον οποίο ψήφισαν και οι 313 βουλευτές των Τόρις. Ο Τζόνσον είχε θριαμβεύσει και στην πρώτη ψηφοφορία της διαδικασίας για την ανάδειξη του ανθρώπου που θα διαδεχθεί την Μέι στο «τιμόνι» της Βρετανίας.

Αποκλείστηκε ο Ράαμπ

Από την κούρσα της διαδοχής αποκλείστηκε ο Ντόμινικ Ράαμπ. Ο πρώην υπουργός Brexit πήρε μόλις 30 ψήφους, κάτω από το όριο των 33 ψήφων.

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μπόρις Τζόνσον, ήταν ο Τζέρεμι Χαντ, που εξασφάλισε 46 ψήφους. Ακολούθησαν ο Μάικλ Γκόουβ (41), ο Ρόρι Στιούαρτ (37) και ο Σάτζιντ Τζάβιντ (33). Οι πέντε που παραμένουν στην κούρσα διαδοχής θα τεθούν αντιμέτωποι στο αποψινό ντιμπέιτ. Αυτή τη φορά στη διαδικασία θα μετάσχει και ο Μπόρις Τζόνσον, κάτι που είχε αποφύγει έως τώρα.