Κοσμος

Νεκρός από πυρά αστυνομικών για πρώτη φορά στην Ισλανδία

Πρωτοφανές περιστατικό για τη χώρα με τη χαμηλή εγκληματικότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Ισλανδίας περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στο Ρέικιαβικ, όταν η ισλανδική αστυνομία υποχρεώθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον 59χρονου άνδρα, ο οποίος για άγνωστο λόγο πυροβολούσε από το διαμέρισμά του με κυνηγετική καραμπίνα.

Αφού εκκένωσε την πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να αποκαταστήσει επαφή μαζί του και στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει. Αυτό όμως δεν είχε αποτελέσμα και ο άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισέβαλαν στο διαμέρισμα γύρω στις 6 π.μ.. Ο ένοπλος τους υποδέχθηκε με νέα πυρά πετυχαίνοντας στο κράνος έναν αστυνομικό και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο έναν άλλο. Οι αστυνομικοί αυτοί απάντησαν στα πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τον άνδρα, ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσεν, το επεισόδιο «δεν έχει προηγούμενο» στην Ισλανδία. Η εγκληματικότητα στην Ισλανδία είναι αρκετά χαμηλή και είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη αστυνομική επιχείρηση για την εξουδετέρωση υπόπτου.