- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρόμος «λίτσι» στην Ινδία - 31 παιδιά νεκρά από τοξίνη στα φρούτα
Έπαθαν οξεία εγκεφαλίτιδα. Τουλάχιστον άλλα 40 νοσηλεύονται
Συναγερμός έχει σημάνει στη βόρεια Ινδία μετά τους θανάτους 31 παιδιών μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες από οξεία εγκεφαλίτιδα.
Τουλάχιστον 31 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία σε διάρκεια δέκα ημερών από οξεία εγκεφαλίτιδα, η οποία δείχνει να συνδέεται με τοξική ουσία που υπάρχει στα φρούτα λίτσι.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών οι θάνατοι καταγράφηκαν σε δύο νοσοκομεία του Μουζαφαρπούρ στο κρατίδιο Μπιχάρ, το οποίο φημίζεται για την καλλιέργεια των φρούτων λίτσι.
Παρόμοια κρούσματα αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο στην ζώνη αυτή από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, οπότε και είναι η περίοδος συγκομιδής λίτσι.
Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας Άσοκ Κούμαρ Σινγκ ανέφερε στο AFP ότι 24 παιδιά υπέκυψαν κατά τη νοσηλεία τους στο δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sri Krishna και επτά άλλα σε ιδιωτικό νοσοκομείο από οξεία εγκεφαλίτιδα. Τα περισσότερα εξ αυτών είχαν παρουσιάσει υπογλυκαιμία.
«Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους όταν η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου», επισήμανε ο Σινγκ, αναφερόμενος στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.
Τουλάχιστον άλλα 40 παιδιά που παραπονέθηκαν για παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται τώρα. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε», σημείωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου Sri Krishna.
Η τοξίνη ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης
Για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, το Νέο Δελχί απέστειλε ειδικούς στην περιοχή για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.
Το ίδιο φαινόμενο με μοιραίες εγκεφαλίτιδες έχει σημειωθεί σε περιοχές που παράγουν λίτσι στο Βιετνάμ και στο Μπανγκλαντές, ενώ το 2014 η νόσος προκάλεσε τον θάνατο ενός αριθμού ρεκόρ 150 ανθρώπων στην Μουζαφαρπούρ και τα περίχωρά της.
Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι θάνατοι αυτοί μπορεί να οφείλονται σε μια τοξίνη που υπάρχει στα κουκούτσια του λίτσι, η οποία πιστεύεται ότι ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης από τον οργανισμό και να προκαλεί υπογλυκαιμία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Η ηθοποιός επικαλείται έναν νέο νόμο
Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και στη συνέχεια αλλάζουν ρούχα
Οι παράνομες διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ έχουν μειωθεί κατά περίπου 55% τα τελευταία δύο χρόνια
«Ζούμε τη σκοτεινότερη στιγμή που έχω βιώσει σε αυτόν τον πλανήτη», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός
Ο 53χρονος Βρετανός ηθοποιός τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς τους νέους
Διατηρούσε δείγμα στην California Cryobank
Ανάμεσα στις καταγγέλλουσες υπάρχουν και συγγενικά του πρόσωπα
Οι θερμοκρασίες κινήθηκαν 2,1°C πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα - Πού αποδίδουν οι επιστήμονες την άνοδο
Οι μάχες με τη Χεζμπολάχ συνεχίζονται παρά τις δεσμεύσεις για αποκλιμάκωση
Tον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση
777 πυροσβέστες και 27 εναέρια μέσα αναπτύσσονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου - Στο επίκεντρο και η Ελλάδα
Όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο λιποθύμησε από το σοκ
Σε μια παραδοσιακά συντηρητική πολιτεία
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 29 Μαΐου και καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κατοικίας
Έντονη ανησυχία για το νέο ξέσπασμα της επιδημίας στην Αφρική
Σημαντικό χάσμα μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, αλλά και γεωγραφικών περιοχών
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.