Κοσμος

Αλλάζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας στη Βόρεια Μακεδονία

Το «MK» αντικαθίσταται από το «NMK»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tι θα αναγράφουν πλέον οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία.

Να κυκλοφορούν με νέες πινακίδες, οι οποίες θα έχουν την ένδειξη «ΝΜΚ» (από «MK» που είναι σήμερα) είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί οχημάτων στη Βόρεια Μακεδονία. Σύμφωνα με την εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA, η έκδοση των νέων πινακίδων κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου 2019. Οι αλλαγές εντάσσονται στα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της βαλκανικής χώρας. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα αυτοκόλλητα με το ακρωνύμιο «NMK» θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι για τα οχήματα που εισέρχονταν από τη Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα υπήρχαν διαθέσιμα αυτοκόλλητα με τον νέο κωδικό -ενδιάμεση λύση μέχρι την κατασκευή και την κυκλοφορία των νέων πινακίδων κυκλοφορίας.

Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα, υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας που επέστρεφαν από την Ελλάδα με οχήματα που είτε είχαν υποστεί ζημιές ή σε επιφάνειές τους είχαν αναγραφεί εθνικιστικά μηνύματα. Και αυτό γιατί τα αυτοκίνητά τους έφεραν πινακίδες με τον κωδικό «ΜΚ».