Κοσμος

Times: Δημόσιες δαπάνες για να αποφευχθεί η ήττα των εκλογών

Άρθρο των Times του Λονδίνου σχολιάζει τις παροχές της τελευταίας στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsakalotos
Ευκλείδης Τσακαλώτος © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε δημόσιες δαπάνες για να αποτρέψει την απώλεια των εκλογών» αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου.

Η ελληνική κυβέρνηση προσλαμβάνει 10.500 εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια να κερδίσει δημόσια στήριξη πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Το άρθρο σχολιάζει τις τελέυταίες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία της εκλογικής διαδικασίας.

Και συνεχίζει αναφορικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών «Η απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά  από την συντριπτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που υπέστη το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Παιδείας, θα ξεκινήσει «άμεσες προσλήψεις», με ένα ένα πρώτο κύμα 5.250 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών για το 2020-21. Οι υπόλοιποι θα προσληφθούν για το επόμενο σχολικό έτος.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας φέρει το κύριο βάρος των κρατικών απολύσεων από τότε που η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση έκοψε έως και 15.000 θέσεις εργασίας ως μέρος των μεγάλων περικοπών του προϋπολογισμού, που απαιτούσαν οι διεθνείς πιστωτές με αντάλλαγμα τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Περισσότεροι από 8.500 καθηγητές πλήρους απασχόλησης έχασαν τη δουλειά τους ή έλαβαν πρόωρη συνταξιοδότηση.

«Σε κάθε περίπτωση, η καμπάνια προσέγγισης ψηφοφόρων από την κυβέρνηση, έχει ήδη υποστεί ισχυρό πλήγμα, καθώς την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μπλόκαρε ένα κύμα προσλήψεων, όταν η αναπληρώτριά του, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το πόστο της της για να εξασφαλίσει μια καλοπληρωμένη θέση για την κόρη της», καταλήγουν οι Times.

times-london
Τimes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ