Κοσμος

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Λήξαν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων

Από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκοπευτήριο Καισαριανής
Σκοπευτήριο Καισαριανής / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως για το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για άνοιγμα νέου γύρου διαπραγματεύσεων σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής, αλλά και για το κατοχικό δάνειο, αναφέροντας πως το ζήτημα έχει διευθετηθεί από καιρό.

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας τονίζει: «Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2 (για την εθνική κυριαρχία της ενοποιημένης Γερμανίας), το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως».

Στο μεταξύ, σημαντική μερίδα του γερμανικού Τύπου αναφέρεται στην επίδοση στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο της ρηματικής διακοίνωσης, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ