- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκε σορός 100 χλμ. από το σημείο του ναυαγίου στον Δούναβη
Άλλοι 19 Κορεάτες επιβάτες και οι δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί
Μία σορός ανασύρθηκε σε απόσταση περίπου 100 χλμ από το σημείο του ναυαγίου στο Δούναβη, σύμφωνα με τις ουγγρικές αρχές.
Μια σορός ανασύρθηκε από τον Δούναβη σε απόσταση 100 και πλέον χιλιομέτρων από τη Βουδαπέστη, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, προφανώς η πρώτη σορός που ανασύρεται μετά τη νύχτα του δυστυχήματος με τη βύθιση ενός πλοίου που μετέφερε τουρίστες και η οποία φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων.
Νοτιοκορεάτες και Ούγγροι δύτες ετοιμάζονται σήμερα για μια προσπάθεια να ανασύρουν σορούς από το ναυάγιο του πλοίου που βυθίστηκε την Τετάρτη ενώ μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, στο χειρότερο δυστύχημα στον ποταμό που έχει σημειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια.
Το πλοίο ανατράπηκε αφού χτυπήθηκε στην πίσω πλευρά από ένα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο κοντά σε γέφυρα στο κέντρο της Βουδαπέστης.
Οι σοροί επτά Νοτιοκορεατών ανασύρθηκαν τη νύχτα του δυστυχήματος και επτά διασώθηκαν. Άλλοι 19 Κορεάτες επιβάτες και οι δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.
«Μια σορός, που μοιάζει να ανήκει σε Κορεάτη, βρέθηκε ήδη 101 χλμ. μακριά από εδώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός επιτετραμμένος της νοτιοκορεατικής πρεσβείας Σουν-Κεούν Σονγκ. Εκπρόσωπος της ουγγρικής αστυνομίας, ο Κριστόφ Γκαλ, δήλωσε στο Reuters πως οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τη σορό και δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιώσουν ότι ανήκει σε επιβάτη του πλοίου.
Πολλές σοροί φέρεται να είναι ακόμη εγκλωβισμένες στο ναυάγιο, με τους δύτες να μην έχουν μπορέσει ακόμη να φθάσουν εκεί λόγω της υψηλής στάθμης του νερού και των ισχυρών ρευμάτων. Η Νότια Κορέα έχει στείλει τη δική της ομάδα η οποία εντάχθηκε στην επιχείρηση σήμερα.
«Συνεργαζόμαστε με τους Κορεάτες συναδέλφους∙ τώρα είναι μια κοινή επιχείρηση», δήλωσε ο Γιάνος Χάιντου, επικεφαλής του κέντρου αντιτρομοκρατίας της Ουγγαρίας TEK και επικεφαλής της επιχείρησης από ουγγρικής πλευράς, σε συνέντευξη Τύπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.