Κοσμος

Γιούνκερ για Κομισιόν: Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι εκτός του Βέμπερ

«Είναι καλός ακροατής και έχει ικανοποιητικές γνώσεις» ανέφερε για τον... εκλεκτό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ/©EPA/PATRICK SEEGER

Ο Γιούνκερ κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχτεί στην προεδρία της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιφυλάχθηκε την Κυριακή να υποστηρίξει πλήρως την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, παρά το γεγονός ότι οι δύο πολιτικοί προέρχονται από την ίδια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μιλώντας για τον Βέμπερ, τον χαρακτήρισε «καλό ακροατή με ικανοποιητικές γνώσεις», ώστε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έσπευσε, πάντως, να υποστηρίξει ότι τόσο η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βέσταγκερ όσο και ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, μπορούν επίσης, να κάνουν τη δουλειά.

«Υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Δεν έχει νόημα για εμένα να μιλάω υπέρ της υποψηφιότητας κάποιου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

«Πρέπει να διακρίνουμε τους ευρωσκεπτικιστές από του αντι-Ευρωπαίους. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι που να είναι λάθος με τον υγιή σκεπτικισμό και αναφορικά με τις καθημερινές δραστηριότητες της ΕΕ. Γίνομαι ευρωσκεπτικιστής τουλάχιστον μία φορά την ημέρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ