Κοσμος

Πανικός στη Βενετία: Κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε τουριστικό σκάφος

Δραματικές εικόνες από την προβλήτα λιμανιού στην ιταλική πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμίνης για Βενιζέλο: Δεν κρίνονται όλα στην παραμονή ή την αποχώρησή του

Επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα μετά την πρόσκρουση κρουαζιερόπλοιου σε πλοιάριο στη Βενετία.

Εικόνες πανικού κατέγραψε το πρωί της Κυριακής κάμερα κινητού τηλεφώνου στη Βενετία. Το κρουαζιερόπλοιο «Msc Opera» προσκρούει στο πλοιάριο «Μιχαήλ Άγγελος», το οποίο ήταν γεμάτο τουρίστες. Ορισμένοι από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους έπεσαν στη θάλασσα, την ώρα που κάτοικοι και τουρίστες στην προβλήτα έτρεχαν να σωθούν. Την ώρα της πρόσκρουσης στο μικρότερο σκάφος επέβαιναν 130 άνθρωποι. Τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του απίστευτου συμβάντος, σύμφωνα με την τοπική λιμενική αρχή.

Η εταιρεία MSC Cruises ανακοίνωσε ότι το «Msc Opera», ύψους 54 μέτρων και μήκους 275 μέτρων, προσέγγιζε τον τερματικό στο κανάλι της Βενετίας Giudecca, όταν λόγω τεχνικού προβλήματος προσέκρουσε στην προβλήτα και στο τουριστικό ferry. Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν 2.679 επιβάτες.

Η ασφάλεια των μεγάλων πλοίων στις ευρωπαϊκές πόλεις ήρθε εκ νέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά το τραγικό συμβάν της περασμένης εβδομάδας, όταν κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με πλοιάριο στον Δούναβη μέσα στην πόλη της Βουδαπέστης. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή του, ενώ 21 παραμένουν αγνοούμενοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ