Κοσμος

Ομολόγησε ο Μαροκινός τζιχαντιστής: Αποκεφάλισα τη Σκανδιναβή

Και λέει ότι μετάνιωσε που σκότωσε τη μία από τις δύο νεαρές τουρίστριες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρόκο έγκλημα
Μαρόκο έγκλημα / © Facebook

Ισλαμιστής ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου στο Μαρόκο τον αποκεφαλισμό Σκανδιναβής τουρίστριας.

Ο φερόμενος ως ηγέτης πυρήνα τζιχαντιστών στο Μαρόκο ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ήταν αυτός που αποκεφάλισε μία από τις σκανδιναβές τουρίστριες στην οροσειρά του Άτλαντα.

Η Λουΐζα Βεστεράγκερ Γιέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η Μάρεν Ουέλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, βρέθηκαν αποκεφαλισμένες σε απομονωμένη περιοχή τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, 25χρονος πλανόδιος
πωλητής, δήλωσε στο δικαστήριο «αποκεφάλισα μία από αυτές...το μετανιώνω».

20501458.jpg

Ο 25χρονος δικάζεται μαζί με 23 άλους φερόμενους τζιχαντιστές δικάζονται στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ.

Τρεις εξ αυτών, ο Ετζούντ, ο Γιούνες Ουαζιγιάντ, 27 ετών, και ο Ρατσίντ Αφάτι, 33 ετών, κατηγορούνται πως δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και διέπραξαν τις δολοφονίες. Εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να τους επιβληθεί θανατική ποινή.

Η ταυτότητα του θύματος του Ετζούντ δεν έγινε γνωστή. Οι τρεις τους είναι οι μόνοι που κατηγορούνται ευθέως για τις δολοφονίες. Και οι 24 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία.

20496191.jpg
Μαρόκο έγκλημα / © EPA/JALAL MORCHIDI


Τα πτώματα βρέθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου σε απομονωμένη περιοχή κοντά στο όρος Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή του Μαρόκου, και δημοφιλή προορισμό για πεζοπόρους. Οι δύο γυναίκες, που ήταν συγκάτοικοι στο Πανεπιστήμιο Μπο της Νορβηγίας, ήταν σε χριστουγεννιάτικο ταξίδι για κάμπινγκ και έκαναν προετοιμασία για να γίνουν ξεναγοί/ οδηγοί.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας από τους υποστηρικτές του ISIS. Η αστυνομία της Νορβηγίας έχει πει ότι το βίντεο είναι σχεδόν σίγουρα πραγματικό, Στη Δανία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον 14 ατόμων που φέρονται να το διαμοιράστηκαν.

Στο δικαστήριο ο Ετζούντ είπε πως «αγαπούσαμε το Ισλαμικό Κράτος και προσευχόμασταν στον Θεό για αυτό».

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Μαρόκου είπε, σύμφωνα με το AFP, ότι η ομάδα εμπνεύστηκε από το ISIS αλλά δεν είχε επαφές με μαχητές του σε εμπόλεμες ζώνες.

Στο βίντεο, ο ένας από τους ισλαμιστές αναφέρεται στους «εχθρούς του Αλλάχ» και ισχυρίζεται πως οι φόνοι είναι εκδίκηση για τους θανάτους τζιχαντιστών στη Συρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ