Κοσμος

Περιφερειάρχης χτυπά δημοσιογράφο μετά από «άβολη» ερώτηση

Καρέ καρέ η άγρια επίθεση στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
‘None of your business’: Russian official knocks TV reporter to the ground over tough question

Περιφερειάρχης στη Ρωσία βγαίνει εκτός εαυτού και ρίχνει στο πάτωμα δημοσιογράφο όταν δέχεται ερώτηση περί διαφθοράς.

Κακήν κακώς έδιωξε δημοσιογράφο από το γραφείο του ένας αξιωματούχος στη Ρωσία. Ο περιφερειάρχης Σεργκέι Ζάιτσεφ δέχτηκε μια «άβολη» ερώτηση από τον ρεπόρτερ σχετικά με την προέλευση των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να χτίσει την πολυτελή κατοικία του. Με τις φήμες για κατάχρηση κονδυλιών που προορίζονταν για πυρόπληκτους να οργιάζουν, ο δημοσιογράφος πήρε την απάντηση «δεν είναι δουλειά σου», δεχόμενος στη συνέχεια την άγρια επίθεση του περιφερειάρχη. Όπως φαίνεται και στο video, ο Σεργκέι Ζάιτσεφ τον σηκώνει στον αέρα και τον ρίχνει με δύναμη στο έδαφος, πριν οι μπράβοι του τον πετάξουν έξω.

russian-official23-hit-journalist.jpg

Το 2015 μεγάλες πυρκαγιές είχαν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη Δημοκρατία της Χακασίας (Σιβηρία). Η πύρινη λαίλαπα άφησε άστεγους χιλιάδες ανθρώπους. Ο Σεργκέι Ζάιτσεφ κατηγορήθηκε για εγκληματική αμέλεια και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή. Λίγο αργότερα δόθηκε αμνηστία, με τον Ζάιτσεφ να παραμένει στη θέση του και τους πυρόπληκτους να εκφράζουν έντονα παράπονα για την καθυστερημένη εγκατάστασή τους σε καταλύματα, τα οποία και χαρακτήριζαν ακατάλληλα για διαμονή.

Η συμπεριφορά του Ρώσου αξιωματούχου έγινε πρωτοσέλιδο, με τα αρμόδια όργανα του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» να προχωρούν στη διαγραφή του, την ώρα που σε βάρος του κινήθηκε πειθαρχική έρευνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ