Κοσμος

Παιδιά κάηκαν ζωντανά σε εμπορικό κέντρο (video)

Τραγωδία στην Ινδία με εγκλωβισμένους να πηδούν από τα παράθυρα (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φονική πυρκαγιά σε κτίριο στην Ινδία με απελπισμένους ανθρώπους να πηδούν στο κενό

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε εμπορικό κέντρο στο δυτικό τμήμα της Ινδίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε στην πόλη Σουράτ και σήμανε συναγερμό. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μαθητές, ηλικίας 14-17 ετών, που παρακολουθούσαν μαθήματα σε φροντιστήριο εντός του τετραώροφου κτιρίου. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. 

«Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, επομένως δεν μπορούσαν να κατέβουν από τις σκάλες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Χαρικρίσνα Πατέλ, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι νεκροί ήταν κάτω των 20 ετών.

Εικόνες που μετέδωσαν ΜΜΕ της Ινδίας δείχνουν απελπισμένους ανθρώπους να πηδούν στο κενό από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν μετά την πτώση τους από το κτίριο.

Άγνωστα τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 5 ώρες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δεκάδες πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Τη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επανεξελέγη πριν από λίγες ημέρες.

«Μεγάλη οδύνη για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Σουράτ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Εύχομαι τη σύντομη ανάρρωση των τραυματιών» έγραψε στο Twitter.

Οι φονικές πυρκαγιές σε κτίρια δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στην Ινδία, καθώς τα μέτρα πυρασφάλειας -σε πολλές περιπτώσεις- είναι ανύπαρκτα. Παράλληλα, πολλά κτίρια έχουν ανεγερθεί χωρίς να έχει τηρηθεί κατά γράμμα ο προβλεπόμενος κανονισμός πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα πολίτες να εγκλωβίζονται και να βρίσκουν τραγικό θάνατο κάθε χρόνο.